Psst.. t/m 31 augustus zijn er weer Lagant's Zinderende Zomerweken: Korting op e-learning en trainingen!
MENU

IPMA® Compact

 79,95   excl. BTW

Dit boek is bedoeld als naslagwerk voor iedereen die professioneel met projectmanagement bezig is, of die zich wil certificeren volgens IPMA ICB4 normen (IPMA-B, -C, -D of –PMO). Het boek volgt de competentie baseline van IPMA en is daarmee een ideaal boek ter ondersteuning van een training IPMA.
Bestel bij Managementboek

N.B. Door op de knop ‘bestel bij Managementboek’ te drukken verlaat u onze website en komt u direct op de productpagina bij Managementboek. Uw bestelling en verzending zal door Managementboek worden verzorgd. Meer informatie over verzendkosten kunt u hier vinden. Ondanks onze zorgvuldige toevoeging aan onze website kan het zijn dat de prijzen van Managementboek afwijken van de hier genoemde prijs. De prijs bij Managementboek is de juiste. Mocht u onjuistheden tegenkomen op onze website kunt u ons dat laten weten.

IPMA staat voor “International Project Management Association”. Dit is een overkoepelende associatie van nationale brancheverenigingen voor projectmanagement. Een van de belangrijke activiteiten van de brancheverenigingen is het certificeren, normeren en accrediteren van projectmanagers en projectmanagement.

In dat kader heeft IPMA in 2015 de Individual Competence Baseline ICB 4.0 (ISBN 97894-92338-006) gepubliceerd. Hiermee wordt tegelijkertijd duidelijk dat IPMA zich bij de professionaliseringsvraag niet richt op kennis en kunde ontwikkeling gebaseerd op een bepaalde methode (zoals bijvoorbeeld PRINCE2© of Projectmatig werken©) maar gebaseerd op individuele competenties; het toepassen van kennis(“knowledge”), kunde (“skills”) en vaardigheden (“abilities”) om gewenste resultaten te bereiken.

De ICB 4.0 is een integrale competentie standaard waaraan individuen moeten voldoen die in het project-, programma- en portfolio werkveld actief zijn. De ICB 4.0 bouwt weliswaar voort op eerdere versies, maar contextuele en gedragsmatige competenties staan nu meer centraal. Thema’s die meer aandacht krijgen zijn bijvoorbeeld:

 • De strategische achtergrond van projecten.
 • De opkomst van permanente PMO’s.
 • Agile projectmanagement.
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Invloed van sociaal culturele aspecten.
 • Zelfreflectie, zelfmotivatie, persoonlijk leiderschap
 • Belang van netwerken.
 • Advisering door de projectmanager gebaseerd op proces consultatie.
 • Ondernemerschap in de rol van de projectmanager.
 • Verandering en transformatie.

Dit boek onderschrijft de gedachte die volgens de auteur achter de opzet van de ICB 4.0 zit. Als trainer, coach en adviseur neemt de auteur in de projectpraktijk een algemene trend waar dat projecten in toenemende mate te maken hebben met een dynamische projectomgeving en inhoudelijke complexiteit. Hierdoor is Agile projectmanagement in de training- en adviespraktijk de laatste jaren ook steeds populairder geworden.

Flexibel kunnen reageren op continu wijzigende omstandigheden is belangrijker dan het vasthouden aan plannen. De rol van de projectmanager verschuift van een regelende manager naar een proces intermediair tussen business management, gebruikers en leveranciers.

Om in de hedendaagse projectcontext de rol als projectmanager succesvol te kunnen vervullen, worden in de ICB 4.0 in totaal 28 competenties onderkend die onderverdeeld zijn in 3 competentie gebieden:

 • Perspective: 5 contextuele competenties die van belang zijn bij het afstemmen van projecten, programma’s en portfolio’s op kenmerken, doelen en eisen van de staande organisatie en omgeving.
 • People: 10 gedragsmatige competenties die van belang zijn voor het succesvol persoonlijk functioneren in projecten en programma’s.
 • Practices: 13 vaktechnische competenties die van belang zijn bij het managen van projecten. (Voor het effectief managen van programma’s en portfolio’s worden 14 vaktechnische competenties onderkend). Naast de bekende plan en control technieken vormen verandermanagement en stakeholder managementtechnieken een belangrijk onderdeel van deze vaktechnische competenties.

 

Over de auteur

Rob Janssen Duyghuysen heeft jaren ervaring als consultant, project- en programmamanager. De laatste jaren is hij voor Lagant vooral actief bij verbetertrajecten en als trainer en coach. Rob heeft honderden kandidaten opgeleid en begeleid bij hun IPMA-certificering. Hij heeft vanuit eigen (trainings-) ervaring dit boek geschreven met de bedoeling om een relatief compact handboek en naslag-werk te maken.

Details

ISBN: 9789463181204
Pagina’s: 372
Type: Paperback
Taal: Nederlands

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 180 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |