MENU

BTW-vrijstelling

Bij Lagant denken we graag mee je mee. We bieden onze cursisten de mogelijkheid om te kiezen voor een BTW-vrijstelling. De BTW-vrijstelling kan voor verschillende instanties én voor particulieren aantrekkelijk zijn, indien je geen BTW kunt terugvorderen. Bijvoorbeeld voor:

  • Particulieren
  • Medische, Sociale en Culturele sector
  • Bank- en verzekeringsbranche
  • Overheidsinstellingen
  • Onderwijsorganisaties

Hoe werkt de BTW-vrijstelling precies?

Hieronder de twee opties. Klik op een van de opties voor uitleg en om een rekenvoorbeeld te bekijken.

In dit geval betaal je bij een cursusprijs van €1.000,- 21% BTW, die je kan terugvorderen bij de overheid. Jouw netto prijs is €1000,-.

Een BTW-vrijgestelde factuur is voor jou in dat geval niet interessant, omdat vanwege de kostendekkende btw-vrijcorrectie van 8% je dan totaal €1.080,- euro investeert ten opzichte van €1.000,-. Boek je opleiding normaal via onze webshop. Dit is voor jou voordeliger.

Factuur met BTW

Cursusprijs
€1000,-
21% BTW
€210,-
Totaal
€1210,-
Netto cursusprijs voor cursist die BTW kan terugvragen:
€1000,-

Wij bieden ook de optie een factuur zonder BTW aan te vragen. Door deze keuze te bieden, zijn wij genoodzaakt een kostendekkende correctie van 8% op de opleidingsprijs in rekening te brengen. Zo betaal je bij een cursusprijs van €1.000,- een totaalprijs van €1.080,-

Wil je kopen met BTW-vrijstelling? Stuur een e-mail naar [email protected] met je volledige naam en adresgegevens, samen met de naam van de opleiding naar keuze. Vermeld dat je gebruik wilt maken van de BTW-vrijstelling. We sturen je dan per omgaande een factuur zonder BTW met 8% BTW-vrijcorrectie.

Factuur met BTW-vrijstelling

Cursusprijs
€1000,-
BTW
€0,-
8% BTW-vrijcorrectie
€80,-
Totaal
€1080,-
Netto cursusprijs voor cursist die geen BTW kan terugvragen:
€1080,-
De 8% BTW-vrijcorrectie wordt gevraagd om de kosten vanaf onze kant voor de BTW-keuze te dekken.

Hoe maak ik mijn keuze?

Maak je keuze voor jouw nieuwe opleiding via onze website. Alle relevante informatie staat hierop vermeld. De prijzen op onze website zijn allemaal exclusief BTW. Wil je bestellen met een BTW factuur? Koop je opleiding dat direct in de webshop. Je ontvangt na je bestelling direct een factuur met BTW.

Wil je kopen met BTW-vrijstelling? Stuur een e-mail naar [email protected] met je volledige naam en adresgegevens, samen met de naam van de opleiding naar keuze. Vermeld dat je gebruik wilt maken van de BTW-vrijstelling. We sturen je dan per omgaande een factuur zonder BTW met 8% BTW-vrijcorrectie.

Heb je vragen? Of wil je persoonlijk advies? Vul het formulier onder aan deze pagina in en een van onze medewerkers neemt dan contact met je op voor een persoonlijk studieadvies.

STAP-regeling en BTW

De STAP-subsidie is gericht op particulieren, daarom hanteren wij voor STAP-aanmeldingen de BTW-vrijgestelde prijs. Doordat we een factuur zonder BTW aanbieden zijn we genoodzaakt een kostendekkende correctie van 8% op de investeringsprijs in rekening te brengen. Je betaalt dus in plaats van 21% BTW op de investeringsprijs, 8% BTW-vrijcorrectie.

Persoonlijk advies?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Aanvraag diensten

Lagant partners

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
[email protected]+31 (0)41 322 4106
Lagant Business BuildersVan AetsveldThe PMO CompanyRevealzVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2023 Lagant | Alle rechten voorbehouden | 
Heidie van der Putten

Heidie van der Putten

Planningscoördinator

Op dit moment zijn we gesloten. Laat een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Heidie van der Putten
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Start gesprek via:
chat