MENU

Duurzaamheid bij Lagant: onze weg naar een groenere toekomst

Bij Lagant geloven we in het belang van duurzaamheid en streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We beseffen dat we als consultancy- en trainingsbureau slechts een bescheiden rol spelen, maar desondanks nemen we onze verantwoordelijkheid serieus.

Duurzame Mobiliteit

Een van de eerste stappen die we hebben genomen om onze CO2-uitstoot te verminderen, is het bevorderen van duurzame mobiliteit. We stimuleren onze medewerkers en deelnemers aan onze trainingen om milieuvriendelijke vervoersopties te kiezen, zoals openbaar vervoer, carpoolen en elektrische voertuigen. Recent is ons kantoor verhuisd naar Amersfoort, waar het recht tegenover het centraal station ligt. Deze strategische locatie moedigt het gebruik van het openbaar vervoer aan en vermindert de behoefte aan autorijden. En als er leaseauto’s toe zijn aan vernieuwing, dan kiezen we hiervoor uitsluitend nog elektrische auto’s.

Energie-efficiëntie als prioriteit

Naast mobiliteit richten we ons ook op het verbeteren van onze energie-efficiëntie. We investeren in energiebesparende technologieën en processen om ons energieverbruik te verminderen en onze efficiëntie te verhogen. Dit omvat onder andere het gebruik van LED-verlichting, energiezuinige apparaten en geautomatiseerde systemen om ons kantoor energiezuiniger te maken. Zo hebben we ook de keuze gemaakt om onze website(s) geheel ‘groen’ te hosten; deze worden gehost op een Duits datacenter wat geheel draait op groene energie uit 100% kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.

Duurzame inkoop en afvalminimalisatie

Een andere belangrijke pijler van ons duurzaamheidsbeleid is het implementeren van duurzame inkooppraktijken en het bevorderen van afvalminimalisatie en recycling. We hebben ons kantoor grotendeels 'paperless' gemaakt, wat betekent dat we papiergebruik minimaliseren en digitalisering bevorderen. We streven ernaar om samen te werken met leveranciers die zich inzetten voor duurzaamheid en kiezen voor producten met een lage milieu-impact.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Lagant geloven we ook in het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). We sponsoren organisaties zoals VluchtelingenWerk Nederland en dragen bij aan diverse andere goede doelen om een positieve impact te maken op de samenleving en het milieu.

Verantwoord ondernemen en UN Sustainable Development Goals:

Verantwoord ondernemen is steeds meer een prioriteit geworden voor bedrijven, mede dankzij de opkomst van de UN Sustainable Development Goals (SDG's). Deze doelstellingen vormen een blauwdruk voor een betere en duurzamere toekomst en bieden bedrijven richtlijnen om hun bedrijfsactiviteiten af te stemmen op maatschappelijke en milieudoelstellingen. 

Innovatie in project- en verandermanagement

Een groeiend aspect van verschuiving naar duurzaam ondernemen is de rol van innovatie in projectmanagement en verandermanagement. Methodologieën zoals PRINCE2 leggen steeds meer de nadruk op duurzaamheid en focussen op de menselijke factor, waarmee bedrijven een duurzamere toekomst creëren en waarde genereren.

Durf te veranderen

Het belangrijk om te erkennen dat verandering niet altijd gemakkelijk is. Veel verandertrajecten mislukken omdat mensen van nature terughoudend zijn om hun gewoonten te veranderen. Bij Lagant geloven we in een mensgerichte aanpak van verandertrajecten, waarbij veranderingen stapsgewijs en behapbaar worden geïmplementeerd. Op deze manier kunnen we weerstand tegen verandering verminderen en de kans op succes vergroten.

In ons streven naar duurzaamheid blijven we bij Lagant innoveren en evolueren. We zijn vastberaden om een positieve impact te maken op het milieu en de samenleving, en we hopen dat onze inspanningen anderen zullen inspireren om hetzelfde te doen. Samen kunnen we een verschil maken en bouwen aan een groenere toekomst voor ons allemaal.

Persoonlijk advies?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Aanvraag diensten

Lagant partners

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.9
 152 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |