Psst.. t/m 31 augustus zijn er weer Lagant's Zinderende Zomerweken: Korting op e-learning en trainingen!
MENU

MSP® bij Lagant

Managing Successful Programmes is een raamwerk voor het implementeren van bedrijfsstrategieën en initiatieven, of complexe veranderingen, waarbij een “visie” op de uitkomst van het programma is. Zoals bijvoorbeeld een getransformeerde organisatie.

Product

Prijs

Managing Successful Programmes

Programmamanagement helpt bij het organiseren, beheren, faciliteren en controleren van deze veranderingen zodat de eventuele uitkomst overeenkomt met de gestelde doelen. Programmamanagement wordt daarom steeds populairder binnen organisaties om controle te krijgen over grote strategische veranderingen of om diverse projecten en de afhankelijkheden tussen deze projecten te managen.

Waarom zou je MSP® gebruiken?

Organisaties bestaan in een omgeving van constante en toenemende verandering. Organisaties die hebben geleerd hoe ze zichzelf kunnen transformeren door effectief leiderschap en strategische controle, hebben meer kans om te overleven en succesvol te zijn. Programmamanagement wordt steeds meer erkend als sleutel om organisaties in staat te stellen die transformatie te managen.

Wanneer er grote veranderingen spelen, krijg je te maken met complexiteit, risico’s, veel te beheren onderlinge afhankelijkheden en conflicterende prioriteiten. Het is onwaarschijnlijk dat organisaties succesvol veranderingen kunnen doorvoeren wanneer:

  • Er onvoldoende ondersteuning op directieniveau is;
  • Leiderschap zwak is;
  • Er onrealistische verwachtingen van de organisatorische capaciteit en het vermogen om te veranderen zijn;
  • Er onvoldoende aandacht voor voordelen is;
  • Er geen echt beeld van de toekomstige mogelijkheden is;
  • Er een slecht gedefinieerde of slecht gecommuniceerde visie is;
  • De organisatie verandert de cultuur niet;
  • Er is onvoldoende betrokkenheid van belanghebbenden.

MSP biedt een gestructureerd raamwerk en aanpak van programmamanagement dat organisaties kan helpen deze valkuilen te vermijden en hun doelen te bereiken.

MSP® kent drie certificeringen:

MSP® Foundation

Met deze certificering toon je aan dat jij de MSP methodiek kent.

MSP® Practitioner

Met deze certificering toon je aan dat jij MSP ook kan toepassen op jouw eigen projecten. Om te kunnen deelnemen aan het examen dien je het MSP Foundation certificaat te hebben behaald. Het MSP Practitioner certificaat is 3 jaar geldig.

MSP® Advanced Practitioner

Met deze certificering toon je aan dat je voldoende kennis hebt om de MSP-richtlijnen in een complex programma te kunnen toepassen binnen een omgeving die MSP gebruikt.

Persoonlijk advies?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Aanvraag diensten

Lagant partners

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 180 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |