MENU

Praktisch op weg naar Teamresultaat

 39,95   excl. BTW

Zit je vol goede ideeën, maar durf je het heft niet in eigen hand te nemen? Zie je door alle methode-, framework-, model- en andere publicatiebomen het bos niet meer? Wil je meer lol in je werk, betere resultaten en daardoor meer waardering voor je werk? Wil je het verschil maken in jouw organisatie? Dan gaat dit boek je verder helpen.

De auteurs delen in dit boek hun passie voor het creëren van een omgeving waarin talenten van mensen in teamverband tot bloei komen. De sleutel tot succes ligt steeds in antwoorden die uit het team zelf komen. Dit is de kern van wat je met teamleren voor elkaar krijgt. Met het praktische 5-stappenplan en de 20 werkvormen ga niet jij maar gaat je team aan de slag. Het team leert hiermee zelfredzamer te worden en de hindernissen die het van succes afhouden actief te lijf te gaan.

Wellicht herken je dit als manager: het gevoel dat je ondanks al je inspanningen en goede bedoelingen niet veel meer voor elkaar krijgt dan het redelijk eerlijk verdelen van het ongenoegen tussen diverse belanghebbenden en je afdeling of team(s). Moet het wel allemaal van jou afhangen? Waarom loopt het niet een keer vanzelf goed?

Een op dit moment veel besproken onderwerp dat hier een antwoord op geeft is de lerende organisatie. Kom los van het Taileriaanse idee dat je denkwerk (plannen, oplossing bedenken) en uitvoering los van elkaar kunt beleggen. De LEAN filosofie en het Agile gedachtegoed zijn bewegingen die deze zaken weer zoveel mogelijk op de werkvloer beleggen. Al zelforganiserend en experimenterend zetten teams hun verenigde kennis en vaardigheden in om tot een optimaal resultaat te komen.

In het boek "Praktisch op weg naar Teamresultaat" delen de auteurs hun ervaringen bij het implementeren van het LEAN en Agile gedachtengoed in traditionele organisaties. Ze laten zien hoe ieder team zichzelf in 5 eenvoudige stappen kan transformeren naar een lerend team.

Over de auteurs

Linda Dorlandt experimenteert in haar rol als verandermanager binnen diverse organisaties al geruime tijd met Lean, Agile, Scrum en andere hulpmiddelen om de resultaten in de lijn te vergroten. Ze maakt hierbij bij voorkeur gebruik van teamwork en de intrinsieke motivatie van medewerkers om verschil te maken.

Remi-Armand Collaris is Partner bij Lagant. Hij gelooft dat het succes van organisaties wordt bepaald door de mate waarin talenten van medewerkers in teamverband tot bloei komen. Met deze visie helpt hij teams en organisaties praktisch op weg naar betere resultaten. Gebruikmakend van het Agile, Scrum en Lean gedachtegoed is hij voortdurend op zoek naar manieren om mensen beter te laten samenwerken. De uitdaging hierbij zit hierbij in het gebruik maken van de intrinsieke drang van professionals om te verbeteren. Tijd nemen voor verbeteren en het verbeterproces afwisselend houden spelen hierin een sleutelrol. Remi-Armand weet in dit kader als geen ander, mensen met zijn enthousiasme aan te steken en in beweging te brengen.

Details

ISBN: 9797090064845
Pagina’s: 182
Type: Hardcover
Taal: Nederlands

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.9
 162 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |