MENU

Lean Green Belt

Het 5-daagse lesprogramma is ontwikkeld in samenspraak met de Universiteit van Twente. In deze training leer je hoe je een meer leidende rol kunt spelen bij Lean-implementaties en kan bijdragen aan procesverbeteringen binnen de organisatie.
Duur: 5 dagen
Studiebelasting: inclusief de 5 trainingsdagen; ongeveer 80 uur.
Prijs:

v.a.   3.095,00  excl. BTW

Inbegrepen:
Studiemateriaal
Theorie examen voucher

De onderwerpen welke gedurende deze training aan bod komen en besproken worden zijn:
Introductie, continu verbeteren, klantwaarde (VOC & CTQ), policy development, managen van een project, roadmaps voor procesverbetering, professionele werkomgeving (5S), gestandaardiseerd werk, kwaliteitsmanagement, visueel management, performance management & Kaizen, basic quality tools, process mapping, prestatiemaatstaven, koffiebeker game, basis statistiek, Lean Games, Value Stream analyse (VSM), verminderen van verspillingen (Muda), verminderen van overbelasting (Muri), verminderen van oneffenheden (Mura), waardestroom verbetering, beheersbare processen (FTR & FMEA), Total Productive Maintenance (TPM) en natuurlijk het oefenexamen.

Deze training is met name geschikt voor professionals die te maken hebben met productie, procesverbetering en projectmanagement.
Denk hierbij aan fucties zoals managers of teamleiders, procesingenieurs, kwaliteitsprofessionals, projectmanagers en medewerkers die willen bijdragen aan de continuïteit en verduurzaming van verbeterinitiatieven.

HBO werk- en denkniveau.
Geen verplichte voorkennis: affiniteit met data en statistiek is een pré.

Na het succesvol afronden van de Lean Green Belt-training krijg je een nieuwe kijk op processen. Je hebt beheersing over Lean-technieken waarmee je processen op een efficiëntere manier kunt vormgeven.
Je beschikt over de vaardigheden om processen en waardestromen grondig in kaart te brengen en beheers je een uitgebreid scala aan praktische Lean-technieken om processen stabieler en voorspelbaarder te maken.
Je bent in staat om onnodige activiteiten te identificeren en de prestaties van processen op een objectievere manier te beoordelen. Dit resulteert in kortere doorlooptijden en grotere klanttevredenheid.

Het officiële examen van LSSA met internationaal erkend certificaat is een 120 minuten durend open boek examen is in het Nederlands en Engels beschikbaar en bestaat uit 40 multiple choice vragen waarvan je er minimaal 26 correct moet hebben beantwoord om te slagen.

Het certificaat is mede ondertekend door de Universiteit van Twente.

De voorwaarden voor het Lean Green Belt praktijkexamen zijn als volgt:

  1. 1 Project wordt ingediend met een minimale impact van € 20.000,- op jaarbasis.
  2. Het project heeft een significante impact op de organisatie.
    Het project moet de PDCA of DMAIC roadmap volgen.
  3. Projecten zijn afgetekend door de Champion en/of Financial controller. Zij verklaren daarmee dat het project professioneel is uitgevoerd en verbeteringen geborgd zijn.
  4. De taal van het ingeleverde project is Engels of Nederlands.
  5. Het project dient binnen drie jaar na het behalen van het theoretische examen ingediend te worden.

Het project zal worden beoordeeld door Master Black Belts die zijn toegewezen door de LSSA. Wij adviseren om het project alvorens het in te dienen te laten controleren door een interne Lean Black Belt of Master Black Belt.
Het resultaat van de praktische beoordeling zal zijn voldoende (geslaagd) of onvoldoende (gezakt). Er wordt geen score gegeven. In het geval van een onvoldoende zal een korte feedback gegeven worden ten aanzien van criteria die als ‘ontbrekend’ of ‘incorrect’ worden beschouwd. Vervolgens kan het project eenmalig opnieuw ingediend worden.
Het certificaat is mede ondertekend door de Universiteit van Twente.

Kies je opties voor Lean Green Belt

Betaal veilig en snel met iDeal. Je ontvangt van je bestelling een factuur met BTW.
Bestel je bedrijfsmatig en wil je bestellen op factuur? Registreer je dan voor een bedrijfsaccount. Klik hier.

De Lean Green Belt is ook Incompany te boeken

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Incompany Training

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 168 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |