MENU

Training SIAM® Foundation

SIAM® (Service Integration and Management) is een verzameling van best practices die ervoor zorgen dat de klantorganisatie maximale waarde haalt uit al haar serviceproviders. Een goed geïmplementeerde SIAM organisatie verbetert continu de waarde en efficiëntie van de IT waardestromen van alle serviceproviders en is wendbaar met de veranderende vraag van de klant van de IT organisatie.
Boek met de STAP-regeling
Duur: 3 dagen | 09:00-17:00
Prijs:

v.a.   1.595,00  excl. BTW

Inbegrepen:
alle benodigde lesmaterialen en het examen.

In deze 3-daagse training maak je kennis met de benodigde processen om een SIAM organisatie en IT-ecosysteem te bouwen.
Je maakt natuurlijk kennis met de potentiële voordelen, uitdagingen en risico's van het implementeren van SIAM.
Ook leer je de verschillende SIAM structuren voor de service integrator laag te beschrijven en kan je de belangrijkste doelen van de SIAM implementation roadmap benoemen en de bijbehorende activiteiten van iedere fase toelichten.
Tijdens de training worden ook oefenexamenvragen besproken als voorbereiding op het SIAM Foundation examen.

Voorkennis en studiebelasting:

Voor deze training is geen speciale voorkennis vereist. Behalve de 3 dagen training (klassikaal of virtueel) moet voor de voorbereiding voor het examen een tijdsinvestering worden gerekend tussen de 6 en 12 uur.

In deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: SIAM Technologie; Service Integratie; de kernbegrippen, voordelen en benodigde processen om een SIAM organisatie en IT-ecosysteem te bouwen; relaties met bijvoorbeeld Lean IT, Agile, DevOps, ITIL en Cobit, Sourcing; IT-waardestromen, workflow en flow efficiency; SIAM software en data-overwegingen, en de business case voor SIAM.

Deze SIAM Foundation training is voor alle professionals die werken in een omgeving die IT-dienstverlening afneemt van verschillende in- en externe leveranciers (en hier verantwoording in hebben), of overweegt om dit te gaan doen.

Aan het eind van de training begrijp je de belangrijkste concepten en processen van SIAM die in organisaties worden gebruikt; kan je een SIAM-ecosysteem opzetten om de middelen van de organisatie beter te organiseren; kan je betere ondersteuning bieden tijdens een SIAM-implementatie door inzicht te hebben in de belangrijkste overwegingen voor de belangrijkste processen; weet je de risico’s te verminderen die samenhangen met Integrated Services en het SIAM-ecosysteem; kan je diensten integreren door gebruik te maken van verschillende structuren op basis van SIAM-praktijken en -methodologie; herken je de belangrijkste fasen van de SIAM-implementatie om de uitrol ervan beter te plannen; je kan de SIAM rollen bepalen en bent optimaal voorbereid voor het officiële Engelstalige EXIN examen

Voorkennis en niveau
Er is voorafgaand geen specifieke voorkennis.
Enige kennis van IT-Service Management is een pré.

Kies je opties voor Training SIAM® Foundation

Betaal veilig en snel met iDeal. Je ontvangt van je bestelling een factuur met BTW.
Bestel je bedrijfsmatig en wil je bestellen op factuur? Registreer je dan voor een bedrijfsaccount. Klik hier.

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.9
 162 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |