MENU

Training Agile Business Analyst

Dit is een online training op basis van inspirerende en interactieve interventies, ondersteund door de eigen online examentrainer van Lagant.
Boek met de STAP-regeling
Duur: 2 dagen | 09:00 - 17:00 uur
Prijs:

v.a.   1.235,00  excl. BTW

Inbegrepen:
Agile BA-handboek
Powerpoint in pdf
Examen
Examengarantie

De wereld van projectmanagement is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Voorheen gedomineerd door traditionele, sequentiële, “waterval” benaderingen, wenden steeds meer individuen en organisaties zich tot Agile benaderingen om hun projecten te managen. Met deze sterke groei in populariteit van Agile benaderingen, en de erkenning van de waarde die effectieve bedrijfsanalyse toevoegt aan projecten, is er behoefte aan duidelijke en nuttige begeleiding om bedrijfsanalisten te ondersteunen, met name degenen die werken in een Agile omgeving.

De invoering van een Agile aanpak heeft een aanzienlijke impact op de rol van de Business Analyst, op hun bestaande vaardigheden en hun manier van werken. Hoewel hun traditionele vaardigheden nog steeds waardevol zijn, moeten nieuwe vaardigheden en manieren van werken worden aangenomen om de voordelen van een agile manier van werken te benutten en om de verschillende relaties met medewerkers en stakeholders te waarderen.

De werkwijze van een Agile business analyst verschilt enigszins van die van de meer traditionele business analyst. Agile business analyse gaat over het verhogen van de snelheid en frequentie van de levering van zakelijke waarde aan de belanghebbenden van het project of product dat wordt ontwikkeld. Het legt ook de nadruk op het werken met de juiste belanghebbenden om het product zo te richten dat het maximale waarde oplevert. De Agile benadering hecht ook waarde aan leren en een evolutionaire benadering van de specificatie en vervulling van eisen.

VOORKENNIS EN STUDIEBELASTING  

Voor deze training adviseren wij HBO werk- en denk niveau Behalve de 2 dagen training (klassikaal of virtueel) moet voor de voorbereiding voor het examen een tijdsinvestering worden gerekend tussen de 8 en 12 uur.

Door de behoeften van de organisatie te analyseren en de bedrijfsprojecten op deze behoeften af te stemmen, bestaat de rol van de bedrijfsanalist erin oplossingen voor bedrijfsproblemen mogelijk te maken. Dit kan inhouden:

 • Strategische analyse, modellering van strategische thema’s en drijfveren
 • Modellering van de bedrijfscapaciteit – modellering van wat het bedrijf doet (conceptuele activiteitenmodellen), in tegenstelling tot hoe het dat doet (fysieke procesmodellen)
 • Proces- en waardestroom (waardeketen) in kaart brengen
 • Vaardigheden en competenties in kaart brengen
 • Procesherdefinitie / re-engineering
 • Gegevensdefinitie en identificatie van gebeurtenissen
 • Liaison tussen verschillende zakelijke en technische disciplines
 • Vereisten engineering
 • Ontdekken en definiëren van kosteneffectieve, waardevolle oplossingen voor zakelijke behoeften

AgileBA begeleiding, training en certificering zijn ontworpen om ten goede te komen aan een breed scala van rollen die opereren in een agile omgeving, waaronder Business Analisten, Change Analisten, Scrum Product Owners/Managers, Systeemanalisten en Agile Ontwikkelaars

 • Kandidaten ontdekken een reeks populaire Agile-technieken en zijn in staat om ze de dag na de training toe te passen.
 • Kandidaten zullen in staat zijn hun impact te verbeteren.
 • Business Analisten bieden vitale ondersteuning tijdens ontwikkeling en projecten. De AgileBA-certificering zal u helpen om u te positioneren als een waardevolle aanwinst voor projectteams.

De bijkomende kosten voor het examen zijn € 279,- excl. BTW

We bieden jou een garantie aan dat je slaagt voor het examen. Slaag je na de eerste poging onverhoopt niet, dan bestelt Lagant kosteloos een nieuwe voucher. Bovendien kom je in aanmerking voor 1 uur kosteloze (extra) persoonlijke begeleiding van een trainer van Lagant om mogelijke vragen te beantwoorden en je klaar te stomen voor je herexamen. Maar we verwachten hiervoor wel iets van jou, om hiervoor in aanmerking te komen gelden deze voorwaarden:

Examengarantie voorwaarden:

 • Je dient alle doelstellingen (100%) in de memotrainer van de Lagant zelfstudie of de ExamTrainer® te hebben behaald. Waarbij je minimaal 50 vragen dient te hebben beantwoord;
 • Je dient examen af te leggen binnen 2 (twee) weken na de laatste keer oefenen in de ExamTrainer® of memotrainer van de zelfstudie van Lagant;
 • Per kandidaat verstrekken wij per examen maximaal 1 (één) (extra) examenvoucher;
 • Per kandidaat verstrekken wij per examen maximaal 1 (één) uur extra persoonlijke begeleiding;
 • Lagant is niet verantwoordelijk voor de techniek of technisch falen van de examenomgeving en/of internetverbinding bij remote examens.

Wat moet je doen als je het examen niet hebt gehaald?
Indien je het examen niet succesvol hebt behaald, dan maak je een print screen van jouw examenresultaat. Deze mail je naar [email protected]. Als je aan alle voorwaarden voldoet stuurt Lagant je een nieuwe examenvoucher en nemen we contact met je op voor het inplannen van het uur extra persoonlijke begeleiding. Bij vragen kun je contact opnemen met afdeling Planning op telefoonnummer 0413 224 106.

 

Kies je opties voor Training Agile Business Analyst

Betaal veilig en snel met iDeal. Je ontvangt van je bestelling een factuur met BTW.
Bestel je bedrijfsmatig en wil je bestellen op factuur? Registreer je dan voor een bedrijfsaccount. Klik hier.

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 168 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |