Psst.. t/m 31 augustus zijn er weer Lagant's Zinderende Zomerweken: Korting op e-learning en trainingen!
MENU

Training IPMA® PMO-C

Deze training is de ideale voorbereiding op het IPMA PMO-C theorie-examen van IPMA Certificering Nederland en jouw rol als PMO professional in organisaties. De training is gebaseerd op de ICB-4 eindtermen versie 1.3. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich vooral op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis.
Duur: 4 dagen | 9:00 – 16:30
Prijs:

v.a.   2.145,00  excl. BTW

Inbegrepen:
Cursusmaterialen
Boek: IPMA Compact
Licentiekosten
Lagants Zinderende Zomerweken! Tot 31 augustus 25% korting op e-learning en 15% korting op trainingen. 
Let op: Korting wordt automatisch toegepast in de winkelwagen.
Lees alle voorwaarden via deze link

Wat betekent IPMA-PMO?

Een IPMA PMO-er is als de 'regisseur' van projectmanagement binnen een organisatie.
Het zorgt ervoor dat alle projecten volgens internationale normen en beste practices worden uitgevoerd.
Dit omvat het opstellen van richtlijnen, ondersteuning bij projectinitiatie, training van projectteams volgens IPMA-standaarden, het uitvoeren van beoordelingen en audits, en het delen van kennis om projectmanagement naar een hoger niveau te tillen.
Het uiteindelijke doel is om projecten succesvol te laten verlopen en te voldoen aan wereldwijde kwaliteitsnormen.

Dit gebeurt vanuit een afdeling binnen de organisatie die zich richt op de ondersteuning en sturing van projecten, programma's en portfolio's.

IPMA training bij Lagant: de 'flipped classroom' methode

In veel trainingen is de docent de leider van de les, de focus van de aandacht en de primaire verspreider van de informatie. De docent toont zijn presentatie, veelal in de vorm van Powerpoint slides, beantwoordt vragen, laat de deelnemers de theorie oefenen en geeft feedback.

Deelnemers in de flipped classroom zijn meer betrokken. Zij bestuderen thuis de theorie en tijdens de les werken zij zelfstandig of in kleine groepen live aan problemen onder leiding van een verandergids. Het is een vorm van blended learning die al veel in het hoger onderwijs wordt toegepast. De verandergids is voor vragen bereikbaar gedurende de studie.

Organisaties werken steeds meer op een projectmatige wijze. Daarmee neemt ook de behoefte aan brede ondersteuning van projecten toe. Als PMO-medewerker ondersteun je op professionele wijze projecten, programma’s of portfolio’s binnen jouw organisatie. Zo ontwikkel en beheer je processen, procedures, werkinstructies, tools en technieken. Ook adviseer je het management hierover. Je zorgt ervoor dat projecten binnen je organisatie sneller starten en dat de leerpunten uit projecten breed worden uitgedragen.

Deze opleiding geeft je alle handvatten die nodig zijn om je toegevoegde waarde te bewijzen en bereidt je optimaal voor op het IPMA PMO-C examen.

Voor deze training adviseren wij HBO werk- en denk niveau.
Behalve de 4 dagen training (klassikaal of virtueel) moet ter voorbereiding op iedere studiedag worden gerekend met ongeveer 10 uur studiebelasting en voor het examen op 30 uur studiebelasting.

Als verandergidsen willen we deelnemers echt verder helpen met het succesvol uitvoeren van projecten. Wij geloven er niet in dat je dit voor elkaar krijgt door de theorie in de trainingsdagen te behandelen. Onze verandergids, een ervaren (IPMA) projectmanager / PMO-er, legt de verbinding tussen de theorie en de praktijk en zorgt ervoor dat de deelnemers ruimschoots kunnen oefenen met IPMA competenties gedurende de klassikale sessies. De theorie leer je uit ons uitgebreide online zelfstudie en het bijgeleverde boek.

PMO Strategie en Positionering:
Dit omvat het begrip van hoe PMO's passen binnen de bredere strategie van een organisatie. Je leert hoe je de juiste PMO-structuur en -positionering kunt bepalen om de organisatiedoelstellingen te ondersteunen.

PMO Governance:
Dit omvat governance-modellen en -processen voor PMO's, waaronder besluitvormingsmechanismen, beleidsvorming en naleving om ervoor te zorgen dat PMO-activiteiten in lijn zijn met de organisatiedoelen.

PMO Portfolio- en Programma Management:
Hier leer je hoe je projectportfolio's en -programma's effectief kunt beheren binnen de context van een PMO. Dit omvat het prioriteren en selecteren van projecten op basis van strategische doelen.

PMO Prestatiemanagement:
Je leert hoe je KPI's en prestatie-indicatoren kunt definiëren, meten en gebruiken om de effectiviteit van een PMO te monitoren en te verbeteren.

PMO Dienstverlening en Dienstenportfolio:
Dit omvat het ontwikkelen van PMO-diensten en het beheren van een dienstenportfolio om aan de behoeften van projecten en de organisatie als geheel te voldoen.

PMO Cultuur en Verandering:
Begrip van de organisatorische cultuur en hoe je verandering kunt beheren binnen de context van PMO's. Dit kan betrekking hebben op het omgaan met weerstand tegen verandering en het bevorderen van een cultuur van projectmanagement binnen de organisatie.

PMO Resource- en Talentbeheer:
Hier leer je hoe je menselijke en financiële middelen binnen een PMO kunt beheren. Dit omvat werving, ontwikkeling en behoud van getalenteerd personeel.

PMO Tools en Technologie:
Dit omvat de selectie en implementatie van tools en technologieën om PMO-processen te ondersteunen, zoals projectmanagementsoftware en rapportagetools.

PMO Risicomanagement:
Het identificeren, beoordelen en beheren van risico's en problemen binnen PMO-werkzaamheden, zodat projecten soepel verlopen.

PMO Communicatie en Stakeholdermanagement:
Dit omvat effectieve communicatie met belanghebbenden, zowel intern als extern, en het beheren van relaties binnen en buiten de organisatie om de projectdoelen te bereiken.

Professionals die betrokken zijn bij Project Management Offices (PMO) en die zich willen specialiseren in het beheer en de optimalisatie van PMO-functies op een gevorderd niveau.

  • Personen die al werkzaam zijn in een PMO en een grondige kennis en ervaring hebben op het gebied van projectmanagement en PMO-werkzaamheden.
  • PMO-managers, directeuren of leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de strategische richting van een PMO.
  • Ervaren projectmanagers die betrokken zijn bij het opzetten of werken met PMO's en die hun begrip van PMO-processen willen verdiepen.
  • Professionals die PMO-adviesdiensten aanbieden aan organisaties en hun expertise op het gebied van PMO's willen vergroten.

Na afronding van deze e-learning beschik je over de kennis van geavanceerde aspecten van PMO-management, best practices en strategische aspecten van PMO-werkzaamheden.
Verder ben je in staat om op hoog niveau bij te dragen aan de effectiviteit en waarde van PMO's binnen organisaties.

Het IPMA PMO-C theorie-examen dient door de kandidaat te worden aangevraagd bij IPMA Certificeren Nederland.

Kies je opties voor Training IPMA® PMO-C

Betaal veilig en snel met iDeal. Je ontvangt van je bestelling een factuur met BTW.
Bestel je bedrijfsmatig en wil je bestellen op factuur? Registreer je dan voor een bedrijfsaccount. Klik hier.

De Training IPMA® PMO-C is ook Incompany te boeken

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Incompany Training

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 180 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |