MENU

E-learning Lean Six Sigma Green Belt incl. theorie en praktijk certificering

Certificeren voor Lean Six Sigma Green Belt zonder dat het je al te veel tijd kost? Het kan! Lagant biedt een e-learning Lean Six Sigma Green Belt. Na het doorlopen van deze e-learning ben je optimaal voorbereid op het bijgeleverde officiële en internationaal erkende examen.
Duur: 12 maanden toegang
Studiebelasting: 120
Prijs:

v.a.   975,00  excl. BTW

Inbegrepen:
Zelfstudie Lean Six Sigma Green Belt
Digitaal studiemateriaal
Inclusief online examen

Wat betekent Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma biedt een gestructureerd framework waarmee organisaties continu kunnen verbeteren. Door Lean Six Sigma te implementeren, krijgt een organisatie een doelgerichte aanpak om de strategie om te zetten naar meetbare resultaten en een competitief voordeel te behalen ten opzichte van haar concurrenten.

Deze uitgebreide en interactieve e-learning biedt jou de mogelijkheid om op je eigen tempo te leren, waar en wanneer het jou het beste uitkomt.
De e-learning bevat vele leermiddelen, waaronder informatieve video's en praktische oefeningen, die ervoor zorgen dat je de essentiële concepten van Lean Six Sigma op Green Belt niveau volledig eigen maakt.

In de e-learning volgen we de logische opbouw van een daadwerkelijk verbeterproject, waarbij de theorie naadloos wordt afgewisseld met talloze praktische opdrachten.
Op deze manier ontwikkel je niet alleen begrip van de principes, maar leer je ook hoe je de diverse tools en technieken in de praktijk toepast.
Bovendien leer je hoe je de opgedane kennis kunt vertalen naar je eigen project, waardoor je directe toepasbaarheid in je werkomgeving vergroot.

Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het Lean Six Sigma Green Belt examen, biedt de e-learning uitgebreide oefenmogelijkheden met examenvragen.
Deze vragen zijn zorgvuldig samengesteld om je dezelfde uitdagingen te bieden als het online-examen, zodat je vertrouwen en vaardigheid opbouwt om het examen met succes af te leggen.

Door de combinatie van video's, oefeningen en examenvragen is deze e-learning een compleet en effectief leermiddel voor diegenen die willen groeien in hun begrip en toepassing van Lean Six Sigma.
Met deze e-learning bereid jij je optimaal voor om waardevolle verbeteringen te realiseren en je organisatie naar een hoger niveau te tillen en schrijft hiervoor een projectplan of praktijkopdracht.

Professionals die geïnteresseerd zijn in het leren van de Lean Six Sigma-methodologie

Iedereen die (kleinere) verbeterprojecten zelfstandig wil implementeren of teamlid zijn in grotere Lean Six Sigma-projecten onder leiding van een Black Belt of Master Black Belt.

Niveau en voorkennis
MBO+/HBO werk- en denkniveau.

Als Lean Six Sigma Green Belt gecertificeerde ben je goed uitgerust om complexere verbeterprojecten aan te pakken, op data gebaseerde beslissingen te nemen en een leidende rol te spelen bij het bevorderen van een cultuur van continue verbetering in een organisatie.

Je kunt veranderingen succesvol implementeren en aantoonbare resultaten behalen op het gebied van procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering.

 

Na deze Lean Six Sigma Green Belt e-learning ben je in staat om:

 • Leiding te nemen in Lean Six Sigma-projecten:
  Als Green Belt heb je een grondig begrip van de Lean Six Sigma-methodologie, inclusief de DMAIC-aanpak. Je bent in staat om als projectleider op te treden en teamleden te begeleiden door de verschillende fasen van een verbeterproject.
 • Geavanceerde statistische analyses uit te voeren:
  Je hebt een diepgaandere kennis van statistische tools en technieken dan een Yellow Belt. Dit stelt je in staat om complexere gegevensanalyses uit te voeren en diepere inzichten te verkrijgen in procesprestaties en oorzaken van problemen.
 • Data-gedreven beslissingen te nemen:
  Als Green Belt gebruik je gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen in het verbeterproject. Je kunt betrouwbare gegevens verzamelen, analyseren en interpreteren om de beste oplossingen te identificeren en te implementeren.
 • Problemen in processen te identificeren en te analyseren:
  Je bent in staat om de belangrijkste problemen en knelpunten in processen te herkennen. Met behulp van tools zoals root cause analysis en hypothesis testing kun je de onderliggende oorzaken van problemen blootleggen.
 • Verbetervoorstellen te ontwikkelen en te implementeren:
  Als Green Belt kun je effectieve en haalbare verbetervoorstellen ontwikkelen op basis van gegevens en analyses. Je hebt de vaardigheden om deze voorstellen te presenteren aan belanghebbenden en te helpen bij de implementatie ervan.
 • Samen te werken met verschillende belanghebbenden:
  Je kunt goed communiceren met teamleden, managers en andere belanghebbenden. Je begrijpt hoe je anderen kunt betrekken bij verbeterprojecten en hen kunt ondersteunen bij het implementeren van veranderingen.
 • Processen te monitoren en te beheersen:
  Als Green Belt kun je maatregelen implementeren om ervoor te zorgen dat de verbeteringen in processen worden gehandhaafd en dat de gewenste resultaten worden behaald. Je hebt een goed begrip van procesbeheersing en continue monitoring.
 • Een cultuur van continue verbetering te bevorderen:
  Na het behalen van de Green Belt-examen kun je een proactieve houding stimuleren en een cultuur van continue verbetering bevorderen binnen een organisatie. Je begrijpt hoe belangrijk het is om Lean Six Sigma-methoden en tools toe te passen om efficiëntie en kwaliteit te waarborgen.

Bij ons krijg je de mogelijkheid om te profiteren van persoonlijke begeleiding door een ervaren Black Belt.
Deze begeleider zal samen met jou de theorie doornemen en laten zien hoe deze in de praktijk wordt toegepast.
Natuurlijk kan je ook jouw vragen voorleggen.

Begeleiding met de trainer vindt uitsluitend online of via telefoon plaats, waarbij er 3 uur beschikbaar is voor deze begeleidingssessie.
Zo kun je optimaal profiteren van de expertise van de trainer en jezelf verder ontwikkelen in het vakgebied.

De totale studiebelasting van deze e-learning is ongeveer 120 uur.

Het online Nederlandstalige multiple choice open boek examen duurt 120 minuten en bevat 50 vragen waarvan je er minimaal 35 correct moet hebben beantwoord.

Kosteloze herkansing mocht je de eerste keer niet slagen.

 

Na het afronden van het theoretisch examen met goed gevolg, ben je klaar voor de volgende stap: de praktijkcertificering!
Dit is dé kans om te laten zien wat je echt in huis hebt en de geleerde theorie toe te passen op een concreet verbeterproject.

De LSSC-praktijkopdracht zorgt ervoor dat de opgedane kennis tijdens de training ook direct in de praktijk wordt toegepast.
De praktijkopdracht wordt vooraf besproken (email met voorstelling van jouw opdracht) met de docent/trainer en na akkoord start je met jouw praktijkopdracht,

Na elke fase van de DMAIC is er een zo genoemde Tollgate.
In een Tollgate review koppel je de resultaten van de fase D,M,A,I terug naar je opdrachtgever.
Gedurende deze Tollgates wordt het project kort (4 x maximaal 30 minuten) besproken (Teams, Zoom) met een ervaren Master Black Belt.
Ook wordt er bekeken of alle activiteiten met bijbehorende documenten gedaan zijn.
Je kunt jezelf hier middels een korte presentatie op voorbereiden en krijgt direct antwoord of het een GO of NO/GO wordt om door te gaan naar de volgende fase.

Kortom, de praktijkcertificering biedt jou de kans om te schitteren en te laten zien hoe Six Sigma in de praktijk werkt.
Met de begeleiding van een ervaren Master Black Belt en de erkenning van de examencommissie, ben je op weg naar het officiële bewijs van jouw bekwaamheid als Six Sigma Green Belt.

Kies je opties voor E-learning Lean Six Sigma Green Belt incl. theorie en praktijk certificering

Betaal veilig en snel met iDeal. Je ontvangt van je bestelling een factuur met BTW.
Bestel je bedrijfsmatig en wil je bestellen op factuur? Registreer je dan voor een bedrijfsaccount. Klik hier.

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.9
 152 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |