MENU

Ik wil een wendbare organisatie

Klanten veranderen continue van behoeftes en wensen. Hoe zorg je ervoor dat je hierop inspeelt, dat je de klant elke dag een optimale beleving geeft?

Wij noemen dit het creëren van wendbare stabiliteit. Wendbaar dankzij een flexibele en lerende interne organisatie en stabiliteit doordat de ambities continu worden waargemaakt. Zet jij de stap naar een effectief agile werkende organisatie?


Dit biedt Lagant je aan

Loyale klanten en gecommitteerde medewerkers

In een wendbare organisatie versterken de cultuur, structuur en processen elkaar. Teams werken goed samen en stemmen onderling af om de strategische doelstellingen van de organisatie te behalen. Eigenaarschap en daadkracht zijn daarin toverwoorden.

Door de strategie en executie zo op elkaar af te stemmen dat cultuur, processen en de organisatiestructuur elkaar versterken en versnellen. De integrale aanpak van Lagant richt zich op agile doorleven, organiseren en werken. Wij stimuleren leren als team door de aanpak ‘voordoen, samen doen, zelf doen’. Door middel van visualisaties en ervaringsoefeningen brengen wij mensen in beweging om transities te realiseren. We zetten teamleden in hun kracht en ontlokken zo hernieuwde energie in het team. Volg je passie en laat je vakmanschap gelden; dat vinden wij belangrijk. Zo creëren we een blijvende impact op jouw organisatie.

Agile mindset

Een agile mindset betekent openstaan voor experimenteren, een gezamenlijke klantfocus en samen verantwoordelijkheid voelen en nemen. Daadkracht tonen dus. Deze mindset noemen we ook wel YOWYO, You Own What You Observe. Dit raakt verankerd in de cultuur van de organisatie. Het resultaat? Teams nemen zelf initiatief, kunnen snel inspelen op veranderende omstandigheden en hebben altijd volledige aandacht voor het klantbelang.

Agile cultuur

Te veel hiërarchie en controle binnen een organisatie kan het effectief agile werken in de weg staan. Aandacht besteden aan de cultuur binnen een organisatie is daarom essentieel. De agile cultuur draait om eigenaarschap en daadkracht van teams. Wij helpen een cultuurverandering teweeg te brengen, waarna agile door jullie DNA stroomt.

Agile leiderschap

Een wendbare organisatie begint bij leiderschap. In het agile leiderschap kennen we drie speerpunten:

  • het leiden van jezelf
  • het leiden van de mensen
  • het leiden van de organisatie

Zo creëer je een omgeving die autonome teams in staat stelt om continu waardevolle resultaten voor de klant op te leveren.

Hat Lagant GROEI Organisatie Kompas

Het Organisatie Kompas laat zien óf en in welke mate je organisatiecultuur & organisatiestructuur elkaar versterken om een klantgerichte & wendbare organisatie te worden.

Hoe helpt Lagant jouw organisatie wendbaar te maken?

Het Organisatie Kompas

Het Organisatie Kompas laat zien of en in welke mate je organisatiecultuur en organisatiestructuur elkaar versterken en constructief bijdragen aan de strategie. Om zo een klantgerichte en wendbare organisatie te worden. Hiermee zijn we in staat op organisatieniveau te monitoren in hoeverre er daadwerkelijk stappen worden gezet om de geformuleerde strategische doelstellingen te bereiken.

Organisatieverandering begint bij het MT

De meeste organisaties zijn opgebouwd uit teams. Het hoogste team heeft veruit de meeste invloed op de organisatie, vaak is dat het Management Team (MT). Zij bepalen de context en de kaders van de organisatie. Dat is waar we beginnen. Aan de hand van vijf invalshoeken coachen we het MT om veranderingen te realiseren, met succes. Zodat ook zij weer met plezier resultaten gaan behalen. Van samen werken naar samenwerken.

Dit zeggen onze klanten

Begeleiding verandertraject

Het begeleidingstraject door Lagant heeft veel meer verbinding tussen de teams opgeleverd. We zijn beter gaan prioriteren en beter naar elkaar gaan luisteren. We discussiëren voortaan om overeenstemming met elkaar te bereiken. De mensen ervaren dat wat ze doen ertoe doet en dat dat gezien wordt.
De teamcoach training, die door de interne ambassadeurs zijn gevolgd, heeft mogelijk gemaakt dat we een aantal nieuwe werkvormen hebben toegepast. Dat heeft ons bij de start van corona geholpen, creatief na te denken hoe we sessies, zoals retrospectives, sprintplanningen, refinen van requirements, anders en met positieve resultaten te kunnen doen.
Ik beveel Lagant van harte aan vanwege de kennis, ervaring en volhardendheid om het proces en de verandering in gang te zetten.

Orlando Heijmerink en zijn team van Lagant hebben in een week bereikt wat anders maanden in beslag had genomen. Doordachte analyse met aandacht voor details in combinatie met warme aandacht voor medewerkers heeft onze trialbureau’s beter gemaakt. Want verschillen werden overbrugd, nieuwe wensen werden soms al werkelijkheid en daar waar er nog dromen zijn, maken de getrainde ambassadeurs dit waar.

Sonja Zweegman, MD PhD - Amsterdam UMC

Meer lezen:

klant casus

KNAB

VAN AGILE DOEN NAAR AGILE ZIJN Agile Business Builders is gevraagd om te coachen op de agile mindset, de cultuuromslag en houding en gedrag om agile werken te laten slagen.
klant casus

Silicon

“Terugkijkend op de afgelopen periode, vergeleken met toen we deze reis naar SILICON 2.0 begonnen, waren de huidige resultaten en successen een hoop en een droom."

Persoonlijk advies?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Aanvraag diensten

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
[email protected]+31 (0)41 322 4106
Lagant Business BuildersVan AetsveldThe PMO CompanyRevealzVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2023 Lagant | Alle rechten voorbehouden | 
Heidie van der Putten

Heidie van der Putten

Planningscoördinator

Op dit moment zijn we gesloten. Laat een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Heidie van der Putten
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Start gesprek via:
chat