Psst.. t/m 31 augustus zijn er weer Lagant's Zinderende Zomerweken: Korting op e-learning en trainingen!
MENU

Dit zijn de 11 nieuwe online zelfstudies van Lagant

Bij Lagant zijn we continu bezig met vernieuwingen om jou beter te kunnen ondersteunen in het vergroten van je inzichten en vaardigheden, zodat je deze goed leert toepassen. Dit kan zowel gaan om agile, projectmatig- of programmatisch-werken. Daarom hebben wij elf nieuwe zelfstudies ontwikkeld die aansluiten op jouw veranderambities. In deze blogpost zetten we ze […]
Door: Webteam Lagant op 17 maart 2022.
Lezen in: 6 minuten.

Bij Lagant zijn we continu bezig met vernieuwingen om jou beter te kunnen ondersteunen in het vergroten van je inzichten en vaardigheden, zodat je deze goed leert toepassen. Dit kan zowel gaan om agile, projectmatig- of programmatisch-werken. Daarom hebben wij elf nieuwe zelfstudies ontwikkeld die aansluiten op jouw veranderambities. In deze blogpost zetten we ze allemaal even op een rij. Zo kan jij morgen al aan de slag om je positieve impact te vergroten.

1.    Change Management

In de steeds snellere bedrijfswereld zijn alle organisaties vrijwel continu onderhevig aan verandering. Herkenbaar? In deze zelfstudie leer je hoe je deze veranderingen beheersbaar kunt maken. Verbeter het vermogen om de impact van verandering te plannen, implementeren en succesvol te beheren. 

Leer ook hoe je weerstand kan wegnemen, krijg individuen mee en leer hoe je stakeholders geïnformeerd houdt tijdens de veranderingen. 

Deze training is gebaseerd op de CMBoK (Change Management Body of Knowledge) en kan je na afloop afronden met een examen en certificering. 

Bekijk de zelfstudie Change Management hier.

2.    ITIL4 Create, Deliver & Support (UK) 

De module ITIL Specialist: Create, Deliver and Support is bedoeld voor IT-professionals en leiders die digitale producten en diensten ontwerpen en deze leveren en ondersteunen tot overeengekomen niveaus (SLA’s). Dit omvat ontwikkelings-, implementatie- en monitoringactiviteiten. 

De zelfstudie helpt je om: 

 • bestaande processen verbeteren 
 • effectief IT-teams beheren 
 • waardestromen en workflows optimaliseren 
 • digitale diensten afstemmen op bedrijfsstrategie 
 • verbeteren hoe services worden ontwikkeld 
 • nieuwe technologieën integreren, het verankeren van Lean, Agile en DevOps-werkwijzen. 

Uiteraard kan deze na afloop worden afgerond met een examen. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 Create, Deliver & Support hier.

3.    ITIL4 Direct, Plan & Improve (UK)

De module ITIL 4 Strategist: Direct, Plan and Improve is voor iedereen die de doelstellingen van zijn team moet afstemmen op de organisatiestrategie. Het geeft ook handvatten voor het embedden van continue verbetering in de organisatiecultuur. Direct, Plan and Improve helpt bij het plannen van werkzaamheden, het verbeteren van producten en het managen van veranderingen. 

De cursus helpt je om: 

 • aansturen en managen van effectieve organisatieverandering 
 • een cultuur van continue verbetering aanmoedigen 
 • besluitvorming vergemakkelijken 
 • ondersteuning verandermanagement 
 • verstoring minimaliseren 
 • innoveren en toch compliant blijven. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 Direct, Plan & Improve hier.

4.    ITIL4 Drive Stakeholder Value (UK) 

De module ITIL 4 Specialist: Drive Stakeholder Value is bedoeld voor IT-professionals die relaties met belanghebbenden onderhouden om samen waarde te creëren. Drive Stakeholder Value komt ten goede aan iedereen die klantreizen, ervaringen of verwachtingen beheert. 

De cursus helpt je om: 

 • effectief de belangrijkste stakeholders te beheren 
 • vertrouwensrelaties opbouwen 
 • vorm geven aan de vraag van de klant 
 • veranker effectief ontwerpdenken 
 • gebruikerservaring en klantervaringen te optimaliseren. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 Drive Stakeholder Value hier.

5.   ITIL4 High Velocity IT (UK) 

De ITIL 4 Specialist: High-velocity IT-module is voor IT-managers en professionals die in digitale of sterk geautomatiseerde omgevingen werken, of die digitale producten en diensten leveren. Dit omvat iedereen die betrokken is bij digitale transformatie en iedereen die overstapt naar Lean, Agile of DevOps-werkwijzen. 

Deze cursus helpt je om: 

 • zakelijke en IT-doelen samenbrengen 
 • herkennen en beheren van complexe adaptieve systemen 
 • overbrug de ontwikkelings- en operatiekloof 
 • prestaties verbeteren met Lean, Agile en DevOps 
 • de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening verhogen 
 • investeren in digitale tools en technieken om waarde te creëren. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 High Velocity IT hier.

6.    DevOps Fundamentals (UK) 

Het boek The Phoenix Project staat bij menig manager en teamlead in de boekenkast, en niet zonder reden. In deze bestseller wordt op een speelse manier de DevOps methodiek uitgelegd. DevOps gaat in op hoe Development en Operations beter samen kunnen werken, met als doel meer bedrijfswaarde te creëren door sneller te leveren. Nou is een roman lezen altijd leuk, maar wil je zelf ook écht leren hoe je de organisatie verder helpt? Deze zelfstudie helpt je daarbij, een must-do voor iedereen in de Dev, Ops en alles daar omheen.  

Na het succesvol afronden van deze zelfstudie heb jij inzicht in de redenen voor de business en de IT om DevOps in te voeren. Je kent de waarden en beginselen van DevOps kent de raakvlakken van DevOps met andere raamwerken, zoals Agile, Lean en ITSM. Je kent de kenmerken van een DevOps-cultuur, hebt inzicht in de organisatorische aspecten van DevOps, zoals rollen, teams en organisatiestructuren, kent de belangrijkste DevOps-werkwijzen. Ook kan jij binnen jouw organisatie aangeven hoe DevOps in basis te implementeren. 

Bekijk de zelfstudie DevOps Fundamentals hier.

7.    IT Asset Management (UK) 

Asset Management staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda, omdat het besef er is dat een effectief beheer van de bezittingen de efficiëntie vergoot, en verspilling minimaliseert.  

Deze zelfstudie is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij organisaties waarbij er veel ‘assets’ zijn. Ondanks wat de naam doet vermoeden is de IT Asset Management (ITAM) zelfstudie ook uitermate geschikt voor niet IT personeel, omdat het gebruik van IT specifieke terminologie zo min mogelijk wordt gebruikt, zodat deze ook voor stakeholders uit andere afdelingen interessant is. Denk bijvoorbeeld aan budgethouders en financiële medewerkers. 

Na deze zelfstudie beheers jij de disciplines en best practices van IT Asset Management. De uitdagingen en voordelen van IT Asset Management in een dynamische IT-omgeving hebben geen geheimen meer voor jou. Je bent bekend met de levenscyclus van IT-activa van inkoop tot pensionering afschaffing, waar moet je op letten bij de dagelijkse IT-activiteiten met betrekking tot compliance. Je kunt de IT Asset Management doelstellingen van uw organisatie bepalen en weet als geen ander hoe de ISO-methodologie en ITIL-aanpak kunnen bijdragen aan een succesvol Asset Management programma. 

De ITIL4 Foundation staat alweer jarenlang in de top van meest gevraagde certificeringen binnen IT omgevingen, de de facto standaard voor IT Service Management. Naast het foundation level, kan je je ook specialiseren als ITIL4 Managing Professional. Er zijn hierin 4 paden welke gekozen kunnen worden afhankelijk van je rol. Voor al deze verdiepende trainingen is het ITIL4 Foundation certificaat een verplichte voorkennis eis. 

Bekijk de zelfstudie IT Asset Management hier.

8.    LEAN IT Foundation (UK) 

Het verhaal is bij menigeen bekend: de autofabrikant Toyota is de grondlegger van de Lean filosofie. Door het stroomlijnen -lean krijgen- van processen, en alle ‘waste’ te voorkomen, lukte het Toyota om wel hoge kwalitieit te leveren, maar met minder grondstoffen, leveranciers en personeel. Dit zorgt uiteraard voor een hogere effectiviteit en een beter bedrijfsresultaat. 

In deze zelfstudie worden de basisprincipes van Lean uitgelegd waarmee je direct aan de slag kan om de Lean vertaalslag in je eigen organisatie handen en voeten te geven. 

Bekijk de zelfstudie LEAN IT Foundation hier.

9.    LEAN IT Kaizen (UK) 

Kaizen betekent letterlijk 'verandering' (kai) om 'goed te worden' (zen), veranderen naar beter dus. In deze zelfstudie wordt een verdiepingsslag gemaakt waarbij je leert hoe je A3 en DMAIC gebruik in de organisatie.

De A3 verbetermethodiek (ook wel kaizen-cirkel genoemd) is een instrument waarmee gestructureerd kan worden gewerkt aan het oplossen van problemen en het doorvoeren van verbeteringen. De DMAIC-cyclus (Define – Measure – Analyse – Improve – Control) is een gestructureerde en bewezen methode binnen Lean om betere bedrijfsresultaten te behalen.  Het hebben van de Lean IT Foundation certificering is een vereiste voor deze zelfstudie. 

Bekijk de zelfstudie LEAN IT Kaizen hier.

10. LEAN IT Leadership (UK) 

De Lean IT Leadership zelfstudie is uitermate geschikt voor managers en professionals die het voortouw willen nemen in het veranderproces van hun organisatie naar een Lean organisatie. 

Je leert: 

 • Inzicht in het concept van Lean leiderschap; 
 • Inzicht in de toepassing van Lean leiderschap in de IT context; 
 • Toepassen van het Lean IT leiderschap ontwikkelingsmodel; 
 • Ontwikkelen tot een Lean IT leider; 
 • Anderen helpen om zich te ontwikkelen tot Lean IT leiders; 
 • De visie en doelen van de organisatie op elkaar afstemmen; 
 • Inzicht in het concept van organisatieverandering; 
 • Inzicht in hoe je de leiding kunt nemen bij het veranderen van jouw organisatie. 

Het hebben van de Lean IT Foundation certificering is een vereiste voor deze zelfstudie. 

Bekijk de zelfstudie LEAN IT Leadership hier.

11.    COBIT 2019 Foundation (UK)

Behoefte om inzicht te krijgen en de prestaties van de IT-Organisatie in kaart te brengen? Cobit (Control Objectives for Information and related Technology) is hier een uitstekend raamwerk voor. Het gaat daarbij helpen om de IT organisatie af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen. Deze training is onder andere geschikt voor IT beheerders, IT managers, consultants en auditors. Er kan voor deze training een examen worden gedaan waar een certificering voor Cobit Foundation behaald kan worden. 

Deze zelfstudie is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in COBIT en de COBIT 2019 certificeringwenst te halen. Ook als upgrade van een COBIT 5 Foundation certificaat naar de nieuwe COBIT 2019 Foundation certificering. 

Bekijk de zelfstudie COBIT 2019 Foundation hier.

Persoonlijke begeleiding

Als optie bieden wij op al onze online zelfstudies de mogelijkheid om gebruik te maken van een ervaren trainer/coach die jou persoonlijk begeleidt. Deze ervaren trainer kan met jou de theorie bespreken en aangeven hoe deze in de praktijk wordt gebruikt. Daarnaast kun je eventuele onduidelijkheden over de stof bespreken. Het contact met een trainer loopt uitsluitend online of via de telefoon, hiervoor is 3 uur gereserveerd. De trainer zal na ieder contact aangeven hoeveel van deze tijd nog resteert.

Dus, waar wacht je nog op? Start vandaag al met het realiseren van jouw veranderambities!

Bij Lagant zijn we continu bezig met vernieuwingen om jou beter te kunnen ondersteunen in het vergroten van je inzichten en vaardigheden, zodat je deze goed leert toepassen. Dit kan zowel gaan om agile, projectmatig- of programmatisch-werken. Daarom hebben wij elf nieuwe zelfstudies ontwikkeld die aansluiten op jouw veranderambities. In deze blogpost zetten we ze allemaal even op een rij. Zo kan jij morgen al aan de slag om je positieve impact te vergroten.

1.    Change Management

In de steeds snellere bedrijfswereld zijn alle organisaties vrijwel continu onderhevig aan verandering. Herkenbaar? In deze zelfstudie leer je hoe je deze veranderingen beheersbaar kunt maken. Verbeter het vermogen om de impact van verandering te plannen, implementeren en succesvol te beheren. 

Leer ook hoe je weerstand kan wegnemen, krijg individuen mee en leer hoe je stakeholders geïnformeerd houdt tijdens de veranderingen. 

Deze training is gebaseerd op de CMBoK (Change Management Body of Knowledge) en kan je na afloop afronden met een examen en certificering. 

Bekijk de zelfstudie Change Management hier.

2.    ITIL4 Create, Deliver & Support (UK) 

De module ITIL Specialist: Create, Deliver and Support is bedoeld voor IT-professionals en leiders die digitale producten en diensten ontwerpen en deze leveren en ondersteunen tot overeengekomen niveaus (SLA’s). Dit omvat ontwikkelings-, implementatie- en monitoringactiviteiten. 

De zelfstudie helpt je om: 

 • bestaande processen verbeteren 
 • effectief IT-teams beheren 
 • waardestromen en workflows optimaliseren 
 • digitale diensten afstemmen op bedrijfsstrategie 
 • verbeteren hoe services worden ontwikkeld 
 • nieuwe technologieën integreren, het verankeren van Lean, Agile en DevOps-werkwijzen. 

Uiteraard kan deze na afloop worden afgerond met een examen. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 Create, Deliver & Support hier.

3.    ITIL4 Direct, Plan & Improve (UK)

De module ITIL 4 Strategist: Direct, Plan and Improve is voor iedereen die de doelstellingen van zijn team moet afstemmen op de organisatiestrategie. Het geeft ook handvatten voor het embedden van continue verbetering in de organisatiecultuur. Direct, Plan and Improve helpt bij het plannen van werkzaamheden, het verbeteren van producten en het managen van veranderingen. 

De cursus helpt je om: 

 • aansturen en managen van effectieve organisatieverandering 
 • een cultuur van continue verbetering aanmoedigen 
 • besluitvorming vergemakkelijken 
 • ondersteuning verandermanagement 
 • verstoring minimaliseren 
 • innoveren en toch compliant blijven. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 Direct, Plan & Improve hier.

4.    ITIL4 Drive Stakeholder Value (UK) 

De module ITIL 4 Specialist: Drive Stakeholder Value is bedoeld voor IT-professionals die relaties met belanghebbenden onderhouden om samen waarde te creëren. Drive Stakeholder Value komt ten goede aan iedereen die klantreizen, ervaringen of verwachtingen beheert. 

De cursus helpt je om: 

 • effectief de belangrijkste stakeholders te beheren 
 • vertrouwensrelaties opbouwen 
 • vorm geven aan de vraag van de klant 
 • veranker effectief ontwerpdenken 
 • gebruikerservaring en klantervaringen te optimaliseren. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 Drive Stakeholder Value hier.

5.   ITIL4 High Velocity IT (UK) 

De ITIL 4 Specialist: High-velocity IT-module is voor IT-managers en professionals die in digitale of sterk geautomatiseerde omgevingen werken, of die digitale producten en diensten leveren. Dit omvat iedereen die betrokken is bij digitale transformatie en iedereen die overstapt naar Lean, Agile of DevOps-werkwijzen. 

Deze cursus helpt je om: 

 • zakelijke en IT-doelen samenbrengen 
 • herkennen en beheren van complexe adaptieve systemen 
 • overbrug de ontwikkelings- en operatiekloof 
 • prestaties verbeteren met Lean, Agile en DevOps 
 • de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening verhogen 
 • investeren in digitale tools en technieken om waarde te creëren. 

Bekijk de zelfstudie ITIL4 High Velocity IT hier.

6.    DevOps Fundamentals (UK) 

Het boek The Phoenix Project staat bij menig manager en teamlead in de boekenkast, en niet zonder reden. In deze bestseller wordt op een speelse manier de DevOps methodiek uitgelegd. DevOps gaat in op hoe Development en Operations beter samen kunnen werken, met als doel meer bedrijfswaarde te creëren door sneller te leveren. Nou is een roman lezen altijd leuk, maar wil je zelf ook écht leren hoe je de organisatie verder helpt? Deze zelfstudie helpt je daarbij, een must-do voor iedereen in de Dev, Ops en alles daar omheen.  

Na het succesvol afronden van deze zelfstudie heb jij inzicht in de redenen voor de business en de IT om DevOps in te voeren. Je kent de waarden en beginselen van DevOps kent de raakvlakken van DevOps met andere raamwerken, zoals Agile, Lean en ITSM. Je kent de kenmerken van een DevOps-cultuur, hebt inzicht in de organisatorische aspecten van DevOps, zoals rollen, teams en organisatiestructuren, kent de belangrijkste DevOps-werkwijzen. Ook kan jij binnen jouw organisatie aangeven hoe DevOps in basis te implementeren. 

Bekijk de zelfstudie DevOps Fundamentals hier.

7.    IT Asset Management (UK) 

Asset Management staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda, omdat het besef er is dat een effectief beheer van de bezittingen de efficiëntie vergoot, en verspilling minimaliseert.  

Deze zelfstudie is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij organisaties waarbij er veel ‘assets’ zijn. Ondanks wat de naam doet vermoeden is de IT Asset Management (ITAM) zelfstudie ook uitermate geschikt voor niet IT personeel, omdat het gebruik van IT specifieke terminologie zo min mogelijk wordt gebruikt, zodat deze ook voor stakeholders uit andere afdelingen interessant is. Denk bijvoorbeeld aan budgethouders en financiële medewerkers. 

Na deze zelfstudie beheers jij de disciplines en best practices van IT Asset Management. De uitdagingen en voordelen van IT Asset Management in een dynamische IT-omgeving hebben geen geheimen meer voor jou. Je bent bekend met de levenscyclus van IT-activa van inkoop tot pensionering afschaffing, waar moet je op letten bij de dagelijkse IT-activiteiten met betrekking tot compliance. Je kunt de IT Asset Management doelstellingen van uw organisatie bepalen en weet als geen ander hoe de ISO-methodologie en ITIL-aanpak kunnen bijdragen aan een succesvol Asset Management programma. 

De ITIL4 Foundation staat alweer jarenlang in de top van meest gevraagde certificeringen binnen IT omgevingen, de de facto standaard voor IT Service Management. Naast het foundation level, kan je je ook specialiseren als ITIL4 Managing Professional. Er zijn hierin 4 paden welke gekozen kunnen worden afhankelijk van je rol. Voor al deze verdiepende trainingen is het ITIL4 Foundation certificaat een verplichte voorkennis eis. 

Bekijk de zelfstudie IT Asset Management hier.

8.    LEAN IT Foundation (UK) 

Het verhaal is bij menigeen bekend: de autofabrikant Toyota is de grondlegger van de Lean filosofie. Door het stroomlijnen -lean krijgen- van processen, en alle ‘waste’ te voorkomen, lukte het Toyota om wel hoge kwalitieit te leveren, maar met minder grondstoffen, leveranciers en personeel. Dit zorgt uiteraard voor een hogere effectiviteit en een beter bedrijfsresultaat. 

In deze zelfstudie worden de basisprincipes van Lean uitgelegd waarmee je direct aan de slag kan om de Lean vertaalslag in je eigen organisatie handen en voeten te geven. 

Bekijk de zelfstudie LEAN IT Foundation hier.

9.    LEAN IT Kaizen (UK) 

Kaizen betekent letterlijk 'verandering' (kai) om 'goed te worden' (zen), veranderen naar beter dus. In deze zelfstudie wordt een verdiepingsslag gemaakt waarbij je leert hoe je A3 en DMAIC gebruik in de organisatie.

De A3 verbetermethodiek (ook wel kaizen-cirkel genoemd) is een instrument waarmee gestructureerd kan worden gewerkt aan het oplossen van problemen en het doorvoeren van verbeteringen. De DMAIC-cyclus (Define – Measure – Analyse – Improve – Control) is een gestructureerde en bewezen methode binnen Lean om betere bedrijfsresultaten te behalen.  Het hebben van de Lean IT Foundation certificering is een vereiste voor deze zelfstudie. 

Bekijk de zelfstudie LEAN IT Kaizen hier.

10. LEAN IT Leadership (UK) 

De Lean IT Leadership zelfstudie is uitermate geschikt voor managers en professionals die het voortouw willen nemen in het veranderproces van hun organisatie naar een Lean organisatie. 

Je leert: 

 • Inzicht in het concept van Lean leiderschap; 
 • Inzicht in de toepassing van Lean leiderschap in de IT context; 
 • Toepassen van het Lean IT leiderschap ontwikkelingsmodel; 
 • Ontwikkelen tot een Lean IT leider; 
 • Anderen helpen om zich te ontwikkelen tot Lean IT leiders; 
 • De visie en doelen van de organisatie op elkaar afstemmen; 
 • Inzicht in het concept van organisatieverandering; 
 • Inzicht in hoe je de leiding kunt nemen bij het veranderen van jouw organisatie. 

Het hebben van de Lean IT Foundation certificering is een vereiste voor deze zelfstudie. 

Bekijk de zelfstudie LEAN IT Leadership hier.

11.    COBIT 2019 Foundation (UK)

Behoefte om inzicht te krijgen en de prestaties van de IT-Organisatie in kaart te brengen? Cobit (Control Objectives for Information and related Technology) is hier een uitstekend raamwerk voor. Het gaat daarbij helpen om de IT organisatie af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen. Deze training is onder andere geschikt voor IT beheerders, IT managers, consultants en auditors. Er kan voor deze training een examen worden gedaan waar een certificering voor Cobit Foundation behaald kan worden. 

Deze zelfstudie is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in COBIT en de COBIT 2019 certificeringwenst te halen. Ook als upgrade van een COBIT 5 Foundation certificaat naar de nieuwe COBIT 2019 Foundation certificering. 

Bekijk de zelfstudie COBIT 2019 Foundation hier.

Persoonlijke begeleiding

Als optie bieden wij op al onze online zelfstudies de mogelijkheid om gebruik te maken van een ervaren trainer/coach die jou persoonlijk begeleidt. Deze ervaren trainer kan met jou de theorie bespreken en aangeven hoe deze in de praktijk wordt gebruikt. Daarnaast kun je eventuele onduidelijkheden over de stof bespreken. Het contact met een trainer loopt uitsluitend online of via de telefoon, hiervoor is 3 uur gereserveerd. De trainer zal na ieder contact aangeven hoeveel van deze tijd nog resteert.

Dus, waar wacht je nog op? Start vandaag al met het realiseren van jouw veranderambities!

Door Webteam Lagant

Onze Verandergidsen zijn gedreven en hebben een passie voor het vak. Toch is iedere Verandergids uniek. Authentiek zijn vinden we namelijk belangrijk, want vanuit vrijheid in denken en doen ontstaat creativiteit. Zo ontdek je andere invalshoeken en nieuwe perspectieven. Dat helpt je verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maandelijks inspirerende tips en informatie ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand inspirerende tips en handige informatie.
Nieuwsbrief Footer

Lagant partners

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 180 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |