Kan een IPMA-certificering verlopen?

Ja, dat kan. Een IPMA-certificering verloopt na 5 jaar. Na die 5 jaar kun je ervoor kiezen jouw certificering te laten verlengen door nog een training te volgen.

Meer lezen over certificering:
IPMA®
  • Hoe ziet het IPMA examen eruit?

    Hoe het examen eruitziet, hangt af van het niveau waarop je examen doet. In de e-learning vind je een uitgebreide examentrainer. Hier ontdek je hoe een examen op jouw niveau eruitziet en wat je kunt verwachten. Zo ga je altijd goed voorbereid je examen in!

  • Wat als ik mijn projectervaring niet goed op papier kan zetten?

    Dit is een van de grootste frustraties onder kandidaten. Het helpt om regelmatig aantekeningen bij te houden over je projecten: doelen, uitdagingen, resultaten en je eigen rol. Met een gestructureerd logboek of portfolio kun je dit makkelijker samenvatten en heb je meteen houvast voor je IPMA-documentatie.

  • Mijn organisatie gebruikt geen IPMA-methodiek. Heeft certificeren dan zin?

    Zeker. IPMA is een internationale standaard voor projectmanagementcompetenties. Veel bedrijven herkennen en waarderen deze certificering, zelfs als ze zelf een andere methodiek gebruiken. Je toont hiermee aan dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om projecten gestructureerd en professioneel aan te pakken.

  • Wat zijn competenties binnen IPMA?

    Het unieke van IPMA is dat het niet vasthoudt aan een bepaald stramien. Binnen IPMA is het belangrijker om mee te bewegen met wat een project nú nodig heeft. Het focuspunt binnen IPMA ligt daarom op de competenties van de projectmanager en dus niet zo zeer op kennis en kunde.

    Daarmee verschuift ook de rol van de projectmanager. In plaats van alles te regelen, is de projectmanager steeds meer de verbindende schakel tussen management, gebruikers, leveranciers en stakeholders.

    Om deze vernieuwde rol goed in te kunnen vullen, heeft IPMA in 2015 de Individual Competence Baseline ICB 4.0 gepubliceerd. Deze richtlijn bestaat uit 28 competenties, onderverdeeld in 3 categorieën:

    • Perspective: in de eerste categorie vind je de contextuele competenties. Om de kenmerken, doelen en eisen van de staande organisatie en omgeving goed in kaart te brengen, moet je weten hoe je in deze verschillende gebieden navigeert.
    • People: in de tweede categorie vind je de soft skills. Deze zachte vaardigheden gaan bijvoorbeeld over effectief samenwerken, goed kunnen onderhandelen en omgaan met weerstand in het team.
    • Practice: in de derde categorie vind je de vaktechnische vaardigheden. Deze gaan echt over het managen van projecten. Denk hierbij aan onderbouwde planningen opstellen, rapportages maken en het inschatten en beheersen van risico’s rondom een project.
  • Wat gebeurt er als ik zak voor het examen?

    Oeps, gezakt voor je examen… Geen zorgen, dat kan gebeuren. Je kunt je gewoon nog een keer aanmelden voor een examen. En als je nog vragen hebt, kun je die altijd aan je verandergids voorleggen.

  • Hoeveel tijd ben ik kwijt aan een zelfstudie IPMA?

    Hoeveel tijd je kwijt bent aan zelfstudie hangt af van het niveau van je certificering. Bij IPMA D besteed je ongeveer 100-160 uur aan zelfstudie.

  • Wat is IPMA?

    IPMA staat voor ‘International Project Management Association’. Het is een wereldwijde organisatie van nationale verenigingen voor projectmanagement. Een belangrijke taak van deze verenigingen is het certificeren, normeren en accrediteren van projectmanagers en projectmanagement.

    Een IPMA-certificering helpt je aantoonbaar beter te worden in project-, programma- en portfoliomanagement. Het zorgt ervoor dat je projecten beter beheersbaar worden en je competenties zichtbaar verbeteren. Organisaties kunnen bovendien hun kwaliteit en transparantie in projectmanagement aantonen. Een IPMA-certificering is wereldwijd toonaangevend.

  • Welke verschillende niveaus kent IPMA?

    IPMA heeft 4 niveaus waarin je je kunt certificeren. Zo is er altijd een training die aansluit op jouw niveau als projectprofessional. Ben je een projectmedewerker of beginnend projectmanager, dan kies je voor IPMA D. Ben je al wat verder op jouw carrièrepad en heb je minimaal 3 jaar ervaring, dan is IPMA C iets voor jou.

    Daarnaast heb je nog het niveau IPMA B voor de projectmanager met minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in complexere projecten. Het hoogste niveau is IPMA A. Dat is bedoeld voor de meest ervaren projectmanagers. Per certificeringsniveau gelden andere examenonderdelen, toelatingseisen en tarieven.

  • Hoe snel kan ik mijn IPMA-certificering behalen?

    Elke 2 weken heb je een IPMA-trainingsdag. In totaal zijn er 5 trainingsdagen. We raden je aan om binnen 4 weken na de laatste trainingsdag je examen te doen, zodat alle kennis nog vers in je geheugen zit. Binnen 3 maanden kun je je certificering behalen.

  • Wat zijn de toelatingseisen voor de IPMA-training?

    Bij IPMA-D mag iedereen meedoen. We raden een hbo werk- en denkniveau aan. Ben je al een wat meer ervaren projectmanager, misschien is een ander instapniveau dan passender. Mail, app of bel ons en we denken graag met je mee!  ln.tnagal@ofni | +31 (0)41 3224 106

  • Wat is het verschil tussen IPMA en PRINCE2?

    PRINCE2 is procesgericht en biedt een duidelijke structuur, terwijl IPMA zich richt op de ontwikkeling van projectmanagementcompetenties en de rol van de projectmanager.

Start vandaag met IPMA®

IPMA D ExamTrainer®
 195,00 excl. btw
IPMA PMO-D Training
 1.995,00 excl. btw
Nieuw
IPMA D e-learning
 495,00 excl. btw
IPMA D Training
 1.995,00 excl. btw
Nieuw
IPMA D training (English spoken)
 1.995,00 excl. btw
Nieuw
IPMA PMO-D e-learning
 495,00 excl. btw
IPMA C training
 2.145,00 excl. btw
Nieuw
IPMA Assessment support (IPMA C)
 2.495,00 excl. btw
IPMA C e-learning
 595,00 excl. btw
IPMA PMO-D ExamTrainer®
 195,00 excl. btw
IPMA PMO-C e-learning
 595,00 excl. btw
IPMA C ExamTrainer®
 195,00 excl. btw
IPMA PMO-C training
 2.145,00 excl. btw
Nieuw