Psst.. t/m 31 augustus zijn er weer Lagant's Zinderende Zomerweken: Korting op e-learning en trainingen!
MENU

Training IPMA® Projectmanagementbelevenis

Projectmanagement is een vak en een vak leer je niet alleen uit een boek maar vooral door het te doen! Dat is onze gedachte achter de Projectmanagementbelevenis. In deze combinatie van een IPMA training en de simulatie krijg je zowel de IPMA theorie als een actieve doe-training waarin jij de essentie van projectmanagement ervaart. Het laat je realiseren dat voor succesvolle deelname aan een project een andere manier van werken nodig is. Een andere manier van werken die je je gedurende de training al doende eigen maakt. Want een boek, dat kun je ook thuis lezen!
Duur: 6,5 dag | 9:00 – 16:30 uur
Prijs:
Op aanvraag
Inbegrepen:
Cursusmaterialen
Boek: IPMA Compact
IPMA ExamTrainer
Licentiekosten
Locatie, overnachting & catering
Lagants Zinderende Zomerweken! Tot 31 augustus 25% korting op e-learning en 15% korting op trainingen. 
Let op: Korting wordt automatisch toegepast in de winkelwagen.
Lees alle voorwaarden via deze link

Als verandergidsen willen we deelnemers echt verder helpen met het succesvol uitvoeren van projecten. Wij geloven er niet in dat je dit voor elkaar krijgt door alleen theorie in de trainingsdagen te behandelen. Onze trainer, een ervaren (IPMA) projectmanager, legt de verbinding tussen de theorie en de praktijk en zorgt ervoor dat de deelnemers ruimschoots kunnen oefenen met IPMA gedurende de klassikale sessies. De theorie kan je immers ook leren uit het bijgeleverde boek en via onze unieke ExamTrainer® die je laat oefenen met de vragen zoals je die ook op jouw examen krijgt. Het tweede deel van deze training, de projectmanagementsimulatie, laat deelnemers oefenen met de verschillende vaardigheden die nodig zijn om een project te kunnen trekken.

Gedurende de eerste 4 trainingsdagen zal de IPMA competenties worden behandeld. Tijdens deze bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • De competenties zoals beschreven in de ICB4;
 • Achtergronden en de structuur van de IPMA methodiek;
 • Toepassen van IPMA op jouw projecten;
 • Oefenen met vaardigheden;
 • Voorbereiding op het IPMA theorie-examen;
 • Examentips.

Dag 5 (9:00 – 20:30) en dag 6 (9:00 – 16:00) gaat de simulatie van start. Deelnemers zien zich tijdens de simulatie geconfronteerd met vraagstukken zoals die ook in de praktijk op hen afkomen. De gehele ‘levenscyclus’ van een project wordt doorlopen: vanaf de acquisitiefase tot en met de oplevering van de projectresultaten en het maken van afspraken over de nazorg. De simulatie wordt een aantal keer gepauzeerd om ruimte te creëren voor reflectie, een brug naar de theorie te slaan en verbeteringen voor de volgende periode van het project door te voeren. Gezien het karakter en de lengte van deze dagen zijn diner en overnachting inbegrepen.

Gedurende de simulatie zullen de deelnemers moeten omgaan met opdrachtgevers, onderaannemers en andere belanghebbende bij het project. Deze rollen worden gespeeld door trainers en acteurs die de situatie zo realistisch mogelijk zullen neerzetten.

De projectmanager is in deze simulatie een resultaatverantwoordelijke integrator, die de integrale verantwoordelijkheden over het project heeft. Hij managet de klantverwachtingen, is verantwoordelijk voor het bewaken van doelen en resultaten, stuurt deelnemers aan en waakt over het contract. Tijdens de simulatie zullen de team keuzes maken en hun strategie bepalen. De simulatie is zo flexibel opgebouwd dat alle keuzes ondersteund worden.

Of je nu projectmedewerker, projectleider of (aanstaande) projectmanager bent, de IPMA Projectmanagementbelevenis is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in IPMA of projectmanagement.

Specifieke ervaring als projectmanager is niet noodzakelijk. Al is het voor jou wel prettig als je beschikt over basiskennis op het gebied van projectmatig werken en een HBO werk- en denkniveau aan kan.

Na deze training hebben de kandidaten inzicht in IPMA en een degelijke kennis van de IPMA Competenties opgedaan. Ook zal je beter in staat zijn jouw rol binnen het project met succes in te vullen.

Na deze training:

 • heb je kennis van de definities van een project, projectmanagement en programmamanagement;
 • ken je de projectfasen en organisatie binnen projecten;
 • beheerst je methoden en technieken voor projectplanning en -besturing en kwaliteitsbewaking;
 • heb je kennis van budgettering en financiën binnen een project;
 • beheers je de basisprincipes van projectmanagement en projectteams
 • Heb je uitgebreid geoefend met verschillende vaardigheden en weet jij waar jouw zwakke plekken zitten.
 • ben je optimaal voorbereid op het IPMA theorie-examen.

Het IPMA theorie-examen dient door de kandidaat te worden aangevraagd bij IPMA Certificering Nederland.

De Training IPMA® Projectmanagementbelevenis is uitsluitend Incompany te boeken

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Incompany Training

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 180 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |