MENU

Lean Six Sigma bij Lagant

Lean Six Sigma is een gestructureerd framework die de methodologieën van Lean en Six Sigma combineert. Door de Lean focus op processtroomoptimalisatie en de data driven nadruk van Six Sigma's op de kwaliteit van processen, wordt de efficiëntie verhoogt en verspilling geminimaliseerd.
Bekijk het aanbod Lean Six Sigma

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een bewezen methodologie voor procesverbetering die zich richt op het verminderen van verspilling, het verhogen van de efficiëntie en het verbeteren van de kwaliteit. Het combineert de principes van Lean, die zich richten op het minimaliseren van verspilling, met de kracht van Six Sigma, dat zich concentreert op het verminderen van variatie en het bereiken van consistentie in processen. Samen vormen ze een krachtig instrument om organisaties te helpen hun operationele prestaties te optimaliseren.

Waarom Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma biedt aanzienlijke voordelen voor organisaties, waaronder:

  1. Kostenreductie: Door verspilling te verminderen en processen te stroomlijnen, kunnen bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

  2. Kwaliteitsverbetering: Lean Six Sigma stelt organisaties in staat om de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren, wat leidt tot tevreden klanten en een sterke reputatie.

  3. Efficiëntie: Processen worden efficiënter en effectiever, waardoor de doorlooptijd wordt verkort en de productiviteit wordt verhoogd.

  4. Innovatie: Lean Six Sigma moedigt innovatie aan door te focussen op continue verbetering en het betrekken van medewerkers bij het vinden van oplossingen.

Binnen de Six Sigma-methodologie zijn er verschillende rollen, zoals Six Sigma Black Belts, Green Belts en Yellow Belts. Zij leiden en begeleiden verbeteringsprojecten en zorgen voor het gebruik van statistische technieken.

Yellow Belt

Yellow Belts kunnen in projectteams werken en ondersteuning bieden bij het uitvoeren van verbeteringsprojecten.

Green Belt

Green Belts hebben een grondige kennis van Lean en/of Lean Six Sigma-tools en -technieken. Ze kunnen zelfstandig verbeteringsprojecten leiden en implementeren binnen hun werkgebied. Het lesprogramma voor Green Belt is ontwikkeld in samenspraak met de Universiteit van Twente en ook het theorie certificaat is medeondertekend door de Universiteit van Twente.

Black Belt

Black Belts hebben een hoog niveau van expertise in Lean en/of Lean Six Sigma en zijn in staat om complexe problemen aan te pakken en organisatorische veranderingen te leiden. Ze zijn vaak betrokken bij strategische besluitvorming en het coachen van Green Belts en projectteams.

Ben je klaar om de voordelen van Lean Six Sigma te ervaren en de prestaties van je organisatie te optimaliseren? Boek vandaag nog een e-learning of training en ontdek hoe onze expertise en diensten je kunnen helpen slagen. Samen kunnen we de weg effenen voor een efficiëntere, kwalitatieve en competitieve toekomst voor je organisatie.

Zoeken
Categorie sidebar mobiel

Product

Categorie sidebar
  • E-learning (3)
  • Examen (2)
  • Training (5)

Prijs

Prijs

Prijs

Persoonlijk advies?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Aanvraag diensten

Lagant partners

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 168 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |