MENU

Historie van Lagant

Lagant is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid naar een specialist op het gebied van verandermanagement, agile werken en projectmatig werken. Voor iedereen die zich bezighoudt met veranderen, ontwikkelen en innoveren. Lagant biedt trainingen, consultancy en organisatie coaching aanbiedt. Allemaal gericht op het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties.
1991

Oprichting Lagant

Door Piet Verpoorte, die drie jaar later een directiefunctie aanvaarde bij een groot internationaal IT-bedrijf. Ad van den Akker volgde hem op als algemeen directeur van Lagant.

Onder leiding van Ad van den Akker is de dienstverlening van Lagant van puur interim-managementdiensten verbreed naar projectmanagement. Daarbij gaat het onder meer om: contracting, assurance, audits, methoden en vaardigheidsontwikkeling.

2000

PRINCE2® Accredited Training Organisation

Lagant was hiermee een van de eerste PRINCE2-leveranciers in Nederland.

De ATO-status betekende een versnelling in de groei van Lagant, dat ook trainingen ging verzorgen voor MSP, IPMA, PM-games, Programma voor Effectief Projectmanagement en diverse specialistische trainingen. Ook bij de trainingen blijft Lagant zijn uitgangspunt trouw en schakelt altijd enkel en alleen zeer ervaren project-, programma- en/of portfoliomanagers in.

2010

Agile® sloeg meteen aan

Als iets dat onze klanten kan helpen bij het behalen van hun doelstellingen. Sinds dit moment heeft Lagant kennis en ervaring opgedaan met allerlei verschillende Agile methodieken en frameworks zoals Scrum, Kanban, Lean, Agile Projectmanagement en zelfs Agile Programmamanagement. Wendbaarheid van organisaties is daarmee één van de speerpunten van Lagant geworden.

2015

Jeroen Ykema wordt directeur

Als Algemeen Directeur heeft Jeroen Ykema Lagant uitgebouwd tot dé sparringpartner voor directies en management op het gebied van tijdelijke managementvormen. Of dit nu het Agile maken van de organisatie betreft of het verbeteren van project-, programma- & portfoliomanagement.

2020

Agile Business Builders wordt onderdeel van de Lagant Groep

Hierdoor ontstaat er voor klanten een krachtige ‘one-stop-shop’ organisatie die verandertrajecten van begin tot eind helpt te faciliteren.

Persoonlijk advies?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Aanvraag diensten

Lagant partners

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 177 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |