MENU

E-learning Lean Six Sigma Black Belt incl. theorie en praktijk certificering

Certificeren voor Lean Six Sigma Black Belt zonder dat het je al te veel tijd kost? Het kan! Lagant biedt een e-learning Lean Six Sigma Black Belt. Na het doorlopen van deze e-learning ben je optimaal voorbereid op het bijgeleverde officiële en internationaal erkende examen.
Duur: 12 maanden toegang
Studiebelasting: 180
Prijs:

v.a.   2.500,00  excl. BTW

Inbegrepen:
Zelfstudie Lean Six Sigma Black Belt
Digitaal studiemateriaal
Inclusief online examen

Wat betekent Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma biedt een gestructureerd framework waarmee organisaties continu kunnen verbeteren. Door Lean Six Sigma te implementeren, krijgt een organisatie een doelgerichte aanpak om de strategie om te zetten naar meetbare resultaten en een competitief voordeel te behalen ten opzichte van haar concurrenten.

Deze uitgebreide en interactieve e-learning biedt jou de mogelijkheid om op je eigen tempo te leren, waar en wanneer het jou het beste uitkomt.
De e-learning bevat vele leermiddelen, waaronder informatieve video's en praktische oefeningen, die ervoor zorgen dat je de essentiële concepten van Lean Six Sigma op Black Belt niveau volledig eigen maakt.

In de e-learning volgen we de logische opbouw van een daadwerkelijk verbeterproject, waarbij de theorie naadloos wordt afgewisseld met talloze praktische opdrachten.
Op deze manier ontwikkel je niet alleen begrip van de principes, maar leer je ook hoe je de diverse tools en technieken in de praktijk toepast.
Bovendien leer je hoe je de opgedane kennis kunt vertalen naar je eigen project, waardoor je directe toepasbaarheid in je werkomgeving vergroot.

Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het Lean Six Sigma Black Belt theorie examen, biedt de e-learning uitgebreide oefenmogelijkheden met examenvragen.
Deze vragen zijn zorgvuldig samengesteld om je dezelfde uitdagingen te bieden als het online-examen, zodat je vertrouwen en vaardigheid opbouwt om het examen met succes af te leggen.

Door de combinatie van video's, oefeningen en examenvragen is deze e-learning een compleet en effectief leermiddel voor diegenen die willen groeien in hun begrip en toepassing van Lean Six Sigma.
Met deze e-learning bereid jij je optimaal voor om waardevolle verbeteringen te realiseren en je organisatie naar een hoger niveau te tillen en schrijft hiervoor een praktijkopdracht.

Lean Six Sigma Black Belt is geschikt voor professionals die serieus betrokken (willen) zijn bij het leiden en uitvoeren van complexe Lean Six Sigma-verbeterprojecten binnen organisaties

Niveau en voorkennis
HBO werk- en denkniveau.

Als Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerde ben jij een bekwame en zelfverzekerde professional en heb je de kennis om complexe verbeterprojecten aan te pakken.
Jij hebt een leidende positie om waardevolle verbeteringen te realiseren binnen jouw organisatie.

Na deze Lean Six Sigma Black Belt e-learning ben je in staat om:

 • Leiderschap te tonen in Lean Six Sigma-initiatieven:
  Je kunt een leidende rol op je nemen bij Lean Six Sigma-projecten en teams, waarbij je effectief kunt communiceren en richting kunt geven aan verbeteringsinspanningen.
 • Complexe problemen te analyseren en op te lossen:
  Je beschikt over sterke analytische vaardigheden om complexe problemen in processen te identificeren, te analyseren en duurzame oplossingen te implementeren.
 • Data-gedreven beslissingen te nemen:
  Je hebt geleerd hoe je op basis van data beslissingen kunt nemen en hoe je data kunt gebruiken om processen te verbeteren en verspilling te verminderen.
 • Processen te optimaliseren:
  Je kunt processen doorgronden, identificeert inefficiënties en weet deze te optimaliseren voor maximale effectiviteit en efficiëntie.
 • Lean en Six Sigma tools en technieken toe te passen:
  Je bent bekend met een breed scala aan Lean en Six Sigma tools en technieken en kunt ze toepassen om problemen aan te pakken en procesverbeteringen te realiseren.
 • Verandermanagement uit te voeren:
  Je begrijpt hoe je verandermanagement principes kunt toepassen om weerstand te overwinnen en verbeteringen succesvol te implementeren binnen een organisatie.
 • Een Lean Six Sigma-project uit te voeren:
  Je kunt zelfstandig een Lean Six Sigma-project opzetten, uitvoeren en afronden, waarbij je de verschillende fasen van Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC) volgt.
 • Resultaten te meten en te presenteren:
  Je weet hoe je de resultaten van verbeteringsprojecten kunt meten en op een duidelijke en overtuigende manier kunt presenteren aan belanghebbenden.
 • Samen te werken met teams:
  Je kunt effectief samenwerken met cross-functionele teams en belanghebbenden om gezamenlijke doelen te bereiken en verbeteringen te implementeren.
 • Een Black Belt-niveau certificering te behalen:
  Na het succesvol afronden van de e-learning ben je goed voorbereid om het Lean Six Sigma Black Belt-theorie examen met vertrouwen af te leggen, waarna je en het praktijkcertificaat gaat behalen.
  Daarmee bevestig jij jouw volledige Black Belt expertise.

Bij ons krijg je de mogelijkheid om te profiteren van persoonlijke coaching door een ervaren Master Black Belt.
De coach ondersteunt jou bij het uitvoeren van praktische oefeningen en geef uitleg over het toepassen van Lean Six Sigma-tools en -technieken in real-world situaties vanuit zijn ervaringen.
Daarnaast licht de coach complexe onderwerpen toe en bespreekt case studies. Natuurlijk kan je ook jouw vragen voorleggen.

Begeleiding met de coach vindt uitsluitend online of via telefoon plaats, waarbij er 3 uur beschikbaar is voor deze begeleidingssessie.
Zo kun je optimaal profiteren van de expertise van de trainer en jezelf maximaal ontwikkelen in het vakgebied.
Extra begeleidingsuren zijn altijd mogelijk: neem hiervoor contact met ons op.

De totale studiebelasting van deze e-learning is ongeveer 180 uur.

Het online Nederlandstalige multiple choice open boek theorie examen duurt 180 minuten en bevat 75 vragen waarvan je er minimaal 52 correct moet hebben beantwoord.

Kosteloze herkansing mocht je de eerste keer niet slagen.

Na het afronden van het theoretisch examen met goed gevolg, ben je klaar voor om met het praktijk certificeringstraject te starten.
Dit is dé kans om te laten zien wat je echt in huis hebt en de geleerde theorie toe te passen op een concreet verbeterproject.

De LSSC-praktijkopdracht zorgt ervoor dat de opgedane kennis tijdens de training ook direct in de praktijk wordt toegepast.
De praktijkopdracht wordt vooraf besproken (email met voorstelling van jouw opdracht) met de docent/trainer en na akkoord start je met jouw praktijkopdracht,

Na elke fase van de DMAIC is er een zo genoemde Tollgate.
In een Tollgate review koppel je de resultaten van de fase D,M,A,I terug naar je opdrachtgever.
Gedurende deze Tollgates wordt het project kort (4 x maximaal 30 minuten) besproken (Teams, Zoom) met een ervaren Master Black Belt.
Ook wordt er bekeken of alle activiteiten met bijbehorende documenten gedaan zijn.
Je kunt jezelf hier middels een korte presentatie op voorbereiden en krijgt direct antwoord of het een GO of NO/GO wordt om door te gaan naar de volgende fase.

Kortom, de praktijkcertificering biedt jou de kans om te schitteren en te laten zien hoe Six Sigma in de praktijk werkt.
Met de begeleiding van een ervaren Master Black Belt en de erkenning van de examencommissie, ben je op weg naar het officiële bewijs van jouw bekwaamheid als Six Sigma Black Belt.

Kies je opties voor E-learning Lean Six Sigma Black Belt incl. theorie en praktijk certificering

Betaal veilig en snel met iDeal. Je ontvangt van je bestelling een factuur met BTW.
Bestel je bedrijfsmatig en wil je bestellen op factuur? Registreer je dan voor een bedrijfsaccount. Klik hier.

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 168 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |