Psst.. t/m 31 augustus zijn er weer Lagant's Zinderende Zomerweken: Korting op e-learning en trainingen!
MENU

Agile coaching

Een Agile Coach ondersteunt organisaties bij de agile manier van werken én denken. De agile mindset en bijbehorend gedrag zijn hierbij cruciaal. De Agile Coach combineert kennis van agile met goed ontwikkelde coachingsvaardigheden.

Belangrijke taken van een agile coach

  • Een Agile Coach beweegt zich door de gehele organisatie. De coach helpt directie met het vormgeven van de transformatie en coacht hen op agile leiderschap. De coach betrekt ook ondersteunende afdelingen in de agile manier van werken. Agile teams worden gecoacht richting volwassenheid op het gebied van zelforganisatie en eigenaarschap.
  • Communicatie tussen en met de verschillende afdelingen en teams is een belangrijke taak van de Agile Coach. Een Agile Coach ondersteunt bijvoorbeeld de Product Owners en leidinggevenden in stakeholder management. Verschillende stakeholders hebben verschillende belangen die allemaal samen moeten komen.
  • Goede Agile Coaches weten hoe teamdynamiek en persoonlijke voorkeuren de samenwerking beïnvloeden. Ze inspireren en motiveren de onderlinge samenwerking om van agile werken naar agile denken te komen.
  • Het meenemen van werknemers en managementlagen waarom bepaalde veranderingen nodig zijn is van cruciaal belang. De Agile Coach helpt in het vergroten van de agile awareness en urgentie. De coach is ambassadeur van de doelen en de voordelen die de organisatie met agile voor ogen heeft.
  • Een goede Agile Coach acteert op alle lagen en in de gehele breedte van de organisatie. De coach verbindt, daagt uit, stimuleert en coacht op eigenaarschap. Een integrale aanpak op het gebied van cultuur, processen en structuur is hierbij van belang.

De verschillende niveaus van een agile coach

Agile Coaches gaan aan de slag op verschillende niveaus. Om te beginnen zijn er de teams en de individuele teamleden om te begeleiden en te coachen. Een coach op teamniveau neemt de mensen mee in agile denken en werken, creëert enthousiasme, coacht ook op persoonlijk niveau en werkt samen met het team aan het vergroten van hun agile volwassenheid.

Een goede coach helpt teams en organisaties van agile doen naar agile zijn!

Het helpen meekrijgen van de externe omgeving is een ander aandachtsgebied van de Agile Coach. Een organisatie werkt altijd samen met externe partijen. De gezamenlijke werkwijzen veranderen tijdens de agile transformatie. Het helpt wanneer de Agile Coach tevens op organisatieniveau acteert, waarbij er vanuit een helikopter view naar de organisatie wordt gekeken waardoor losse teams en onderdelen met elkaar samenwerken. Hierdoor wordt er zoveel mogelijk waarde voor de klant geleverd.

De vaardigheden van een agile coach

Een goede Agile Coach heeft kennis van en ervaring in het begeleiden van agile transformaties. Daarnaast acteert en communiceert een Agile Coach gemakkelijk op alle lagen van de organisatie. Het meest belangrijke is dat het een ervaren coach is. Een coach focust zich op de teamdynamiek en op de groei van elk teamlid door te coachen op de agile mindset en cultuur.

Agile transformatie en cultuur

Of het nu gaat om een grote of kleine organisatie, een Agile Coach ondersteunt bij elk soort transformatie. Juist omdat de overgang mensenwerk is, is het belangrijk om de juiste motivatie te creëren en weerstand om te buigen naar daadkracht en enthousiasme.

De cultuur is de bepalende factor om de transformatie te laten slagen!

Hoe meer aandacht de aspecten agile mindset en agile cultuur vanaf het begin krijgen, hoe groter de kans op een succesvolle transformatie.

Lagant heeft de juiste expertise en ervaring hiervoor in huis. Wij kijken er naar uit om kennis te maken!

Is Agile coaching iets voor jou?

Onze experts staan voor je klaar voor maatwerk. Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.
Aanvraag diensten

Het is onze missie om klanten te helpen hun veranderambities waar te maken.

Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofdingang van het NS-station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

[email protected]+31 (0)41 322 4106
8.8
 180 beoordelingen
Van AetsveldSLIM-subsidieregelingVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
Deze website draait op 100% duurzame energie, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.
© 1991-2024 Lagant | Alle rechten voorbehouden |